ANSVSA: Amenzi de peste 951.000 de lei, aplicate de inspectorii sanitari-veterinari, în perioada 5-7 aprilie
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
ANSVSA: Amenzi de peste 951.000 de lei, aplicate de inspectorii sanitari-veterinari, în perioada 5-7 aprilie
ANSVSA: Amenzi de peste 951.000 de lei, aplicate de inspectorii sanitari-veterinari, în perioada 5-7 aprilie
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Inspectorii sanitari-veterinari au aplicat peste 1.000 de amenzi, cu o valoare totală de 951.320 lei, în timpul acţiunilor de control derulate în perioada 5 - 7 aprilie, organizate împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei, autorităţi locale şi instituţii cu atribuţii de control, potrivit datelor Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), publicate joi.
Astfel, pe parcursul controalelor tematice, specifice Sărbătorilor Pascale, medicii veterinari au verificat un număr de 10.370 de obiective, printre care: unităţi de depozitare a produselor de origine animală autorizate sau înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, pieţe agroalimentare, târguri, unităţi de tip hipermarket/supermarket, unităţi de comercializare ale produselor alimentare de origine animală şi non-animală şi unităţi de alimentaţie publică.
Neregulile constatate de inspectorii autorităţii au fost sancţionate prin aplicarea unui număr de 1.064 de amenzi, în valoare totală 951.320 de lei. De asemenea, a fost confiscată şi dirijată spre distrugere o cantitate de 1.970 de kilograme de produse alimentare de origine (carne de miel, carne de pasăre, de vită, lapte şi produse lactate, ouă, peşte congelat etc.).
La nivel naţional, din datele furnizate de direcţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene reiese că, în perioada 5 - 7 aprilie, au fost sacrificaţi 323.103 miei şi iezi în cele 86 de spaţii amenajate temporar şi în cele 117 unităţi de abatorizare autorizate sanitar veterinar, unde a fost asigurată supravegherea prin personal de specialitate. Conform ANSVSA, pe lista deficienţelor identificate şi sancţionate s-au aflat: depozitarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea produselor alimentare fără respectarea condiţiilor de igienă sau în spaţii neînregistrate sanitar-veterinar, manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, nerespectarea legislaţiei în vigoare privind ambalarea şi etichetarea produselor, lipsa documentelor care să ateste conformitatea sau trasabilitatea produselor, transportul de produse alimentare cu mijloace de transport neînregistrate sanitar-veterinar, dar şi existenţa personalului fără echipament de protecţie.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

4
21
22
27
24
37

Extragerea noroc:  0622278

Harta Focsani
   

Infracţional

DETALII ÎNGROZITOARE! Trei băieți minori, VIOLAȚI și AGRESAȚI SEXUAL de propriul tată; pe unul dintre ei l-a obligat să se uite la filme porno
    Trei copii, cel mai mare având aproximativ 11 ani, au trecut prin chinuri groaznice vreme de aproximativ un an, chinuri la care au fost supuşi chiar de tatăl lor, un bărbat în vârstă de 38 de ani.

POZA ZILEI

Peisaj de prin munții Vrancei...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost