ANSVSA a interzis activitatea unei unităţi care producea gheaţă alimentară în București
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
ANSVSA a interzis activitatea unei unităţi care producea gheaţă alimentară în București
ANSVSA a interzis activitatea unei unităţi care producea gheaţă alimentară în București
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti au interzis activitatea unei unităţi care producea gheaţă alimentară şi au aplicat o sancţiune contravenţională de 2.000 de lei, pentru condiţii de igienă necorespunzătoare. Conform unui comunicat remis, miercuri, acţiunea a fost întreprinsă în urma unei adrese primite din partea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, în care se solicita verificarea condiţiilor de igienă din unitatea respectivă. "Până la primirea notificării oficiale din partea ANPC (conform procedurii), prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje, ANSVSA a decis demararea unor controale la nivel naţional, având ca tematică verificarea condiţiilor igienă în unităţile care produc gheaţă alimentară şi în depozitele de gheaţă. Odată cu primirea notificării în care se menţionează elemente concrete, se va decide extinderea acestei tematici de control la magazine alimentare, dar şi la unităţi de alimentaţie publică în care este folosită gheaţa alimentară (baruri, restaurante etc.)", se menţionează în comunicat.
Preşedintele ANPC a anunţat marţi că rezultatele controalelor efectuate, în perioada 7 - 11 mai, la producătorii de gheaţă au fost transmise prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente deoarece analizele de laborator au depistat depăşirea parametrilor microbiologici. "Cele mai grave probleme întâlnite la operatorii economici controlaţi ţin de existenţa în gheaţa destinată consumului uman a unui număr mare de bacterii coliforme şi chiar E-coli. Pe eticheta unor producători controlaţi scria că este apă filtrată şi purificată însă aceştia nu au putut prezenta documente în acest sens. Majoritatea celor controlaţi stau destul de prost în zona actelor primare, a etichetării, dar cel mai grav fapt constatat a fost în zona de producţie unde am constatat destul de multe deficienţe, desigur, în limita competenţei pe care o are Autoritatea", a spus Pârvu.
Conform datelor prezentate pe site-ul ANPC, în perioada 7 - 11 mai, comisarii au efectuat un control în ceea ce priveşte respectarea prevederilor legale în domeniul protecţiei consumatorilor, la operatorii economici care produc în unităţi proprii gheaţa alimentară, atat pe raza municipiului Bucureşti, cât şi la operatorii economici din judeţele Giurgiu şi Constanţa. "În urma acestei acţiuni au fost oprite temporar de la comercializare 1.800 kg de cuburi de gheaţă aflate în depozitele a doi producători, precum şi o cantitate de 5.372 pungi cuburi de gheaţă de 1 sau 2 kg aflate la comercializare în marile magazine", se precizează pe site-ul ANPC.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

1
14
38
47
33
7

Extragerea noroc:  7918147

Harta Focsani
   

Actualitatea

VIDEO si GALERIE FOTO: Șoferi și motocicliști! Polițiștii acționează zi și noapte cu noul radar mobil cu laser integrat
    Polițiștii Serviciului Rutier Vrancea au pus în funcțiune de ieri un aparat de radar mobil cu laser integrat și cameră video digitală de înaltă fidelitate. Cinemometrul LTI 20-20 TruCAM este cel mai performant apărat de măsurare a vitezei.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost