Ansamblul Sînzienele din Dumitrești, marele trofeu la Festivalul „Toamna pe portativ”
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Ansamblul Sînzienele din Dumitrești, marele trofeu la Festivalul „Toamna pe portativ”
Ansamblul Sînzienele din Dumitrești, marele trofeu la Festivalul „Toamna pe portativ”
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Ansamblul „Sînzienele” din Dumitrești se bucură tot mai mult de aprecierea juriilor de la festivalurile și concursurile la care participă. Artiștii din Dumitrești au luat marele trofeu la cea de a doua ediție a festivalului ”Toamna pe portativ”, care a avut loc la Bacău, la finalul săptămânii trecute. Trofeul festivalului de la Bacău vine la numai două săptămâni după obținerea trofeului la un alt festival, din Iași, ”Mărie dragă Mărie”. Între cele două competiții, ansamblul a fost prezent și la Festivalul de la Poiana Negari, Jitia.
La categoria ansambluri, artiștii modelați de Monica Calițeanu au luat marele trofeu, dar nici la interpretare soliștii grupului nu au fost mai prejos. Astfel, Petrișor Stănilă a obținut locul I la categoria de vârstă 19 ani. Colegele sale Violeta Anghelescu și Andreea Cristogel au obținut locul II, fiecare la categoria ei de vârstă. ”Le mulțumim autorităților locale pentru tot sprijinul acordat, pentru că fără sprijin nu am fi putut participa la festival, și părinților care sprijină copiii să vină în ansamblu. Eu personal le mulțumesc copiilor că vin cu atâta drag la repetiții și vor să învețe tradițiile noastre, așa cum le-am învățat de la bătrânii satului”, ne-a declarat Monica Calițeanu, directorul Căminului Cultural din Dumitrești și coordonatoarea ansamblului.Faptul că primesc laude și munca le este răsplătită cu premii peste premii, îi determină pe cei din Dumitrești să muncească tot mai mult și să se pregătească în permanență pentru concursurile și festivalurile la care sunt invitați. Pe 9 septembrie, artiștii din Dumitrești vor participa la un festival la Craiova, pe 17 septembrie vor fi prezenți la ”Dor de cântec românesc” la Buzău, în perioada 21-24 septembrie sunt invitați la Corabia, în județul Olt, iar pe 30 septembrie vor promova portul, dansurile și cântecele din Vrancea,la un concurs în județul Alba. ”La concursurile mari se ține cont de tot. Nu te poți prezenta în fața unui juriu fără un repertoriu clar. Noi reprezentăm Vrancea și nu avem voie să mergem decât cu cântece și dansuri din județ. Negativele sunt foarte scumpe, dar ne străduim să ni le procurăm, fiindcă doar așa putem să reprezentăm la un nivel înalt Dumitreștiul și oamenii de aici”, ne-a mai spus Monica Calițeanu.

 

 

1 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
  • Felicitari copiilor din Dumitresti,doamnei Monica Caliteanu-directoarea caminului cultural,domnului primar Dogaru pt.sprijinul acordat acestor copii .Este un exemplu de urmat si pentru comuna invecinata*BORDESTI*care din cate stiu eu exista si aici director de camin-....care numai domnul primar Tataru stie ce face...sau ar trebui sa stie..... Bordestiul este singura comuna de prin imprejurimi care nu are o formatie de dansuri...cantece sau altceva... Va rog domnule primar Tataru poate se infiinteaza si la Bordesti o echipa de dansuri....va multumesc!

    DE prof, postat pe 29-08-2017, la 08:17

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL16
36
34
30
43
27

Extragerea noroc:  5429681

Harta Focsani
   

Actualitatea

GALERIE FOTO: Mobilier nou în Pediatrie și alte trei secții ale Spitalului Județean Focșani
    Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani a înnoit patru secții în luna decembrie a anului trecut. Cu puțin înainte de Crăciun, secțiilor Pediatrie, Obstetrică-Ginecologie, Neurologie și Psihiatrie le-a fost schimbat aproape complet aspectul prin înlocuirea mobilierului vechi cu unul nou.

POZA ZILEI

Flori pentru Eminescu

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Cum vă pregătiți pentru iarnă?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost