Angajată a Poliției Rutiere, trimisă în judecată pentru că ar fi furat plăcuțe de înmatriculare
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Angajată a Poliției Rutiere, trimisă în judecată pentru că ar fi furat plăcuțe de înmatriculare
Angajată a Poliției Rutiere, trimisă în judecată pentru că ar fi furat plăcuțe de înmatriculare
Voteaza :

Articolul a primit 3 voturi

    Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea au dispus trimiterea în judecată a unei femei, angajată a IPJ Vrancea. Aceasta nu este politistă, ci face parte din categoria personal contractual şi îşi desfăşoară activitatea în cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere. Conform rechizitoriului, angajata IPJ a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, sustragerea sau distrugerea de înscrisuri şi participaţie improprie la abuz în serviciu.
    În rechizitoriu, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt: la data de 3 ianuarie a.c., în jurul orei 13.00, femeia ar fi pătruns fără drept în biroul unui ofiţer din cadrul aceluiaşi serviciu şi ar fi sustras plăcuţele de înmatriculare ale unei maşini, BMW X6, după care a ieşit cu ele în curtea IPJ şi i le-ar fi dat unui bărbat, de la care ar fi fost şi luate de politişti.
    De asemenea, angajata ar mai fi sustras şi două rapoarte întocmite de un agent de poliţie, respectiv un raport de reţinere a certificatului de înmatriculare pentru ITP expirat şi un raport pentru lipsa asigurării obligatorii, pe care angajata le luase în primire prin semnarea în registrele secretariatului, aflate în biroul comun al agenţilor din cadrul Serviciului Rutier, rapoarte pe care nu le-a înaintat şefului Serviciului Rutier aşa cum ar fi trebuit.
    Procurorii mai spun că inculpata l-ar fi determinat pe şeful Serviciului Rutier să încalce, fără vinovăţie, dispoziţiile Articolului 5, alin 1 din Ordonanţa nr. 81/2000 care prevede că “inspecţia tehnică în vederea redobândirii certificatului de înmatriculare ori a certificatului de înregistrare se efectuează numai de către personalul RAR” şi să nu dispună implementarea în baza de date a poliţiei a celor două rapoarte, situaţie prin care i-a creat un folos necuvenit persoanei de la care au fost luate plăcuţele, folos ce a constat în posibilitatea efectuării ITP-ului la orice staţie ITP autorizată, unde contravaloarea acesteia este mult mai mică decât cea efectuată de către personalul RAR.
    Potrivit anchetatorilor, pe data de 29 decembrie anul trecut, un echipaj al Poliţiei Rutiere a oprit în trafic un BMW X6, pe şoseaua de centură a Municipiului Focşani. Agenţii au constatat în urma verificărilor efectuate că ITP-ul era expirat, dar şi că maşina nu avea asigurare, fapt pentru care au dispus măsurile legale, şoferului fiindu-i ridicate plăcuţele. După ce şi-au terminat programul, agenţii au venit la sediu, au lăsat documentaţia şi plăcuţele şi au plecat acasă. În seara aceleiaşi zile, unul dintre agenţi a fost sunat de un ofiţer, care în prezent este ieşit la pensie, şi întrebat unde sunt plăcutele, dat fiind că la sediul poliţiei s-a prezentat şoferul pentru a le ridica. 
A doua zi, agentul a predat plăcuţele unui ofiţer specializat, iar din biroul acestuia au şi dispărut. Urmare a acestei situaţii, s-a făcut sesizare, iar în urma anchetei efectuate, procurorii au ajuns la situaţia de fapt descrisă anterior. La audieri, angajata IPJ a spus că nu se cconsideră vinovată. În dosar s-au făcut cercetări şi faţă de un ofiţer, care s-a pensionat între timp, dar faţă de el procurorii au dispus clasarea cauzei. În ceea ce-l priveşte pe bărbatul care conducea BMW-ul, anchetatorii au dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetarilor pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată,  întrucât există suspiciuni cu privire la contractul de vânzare-cumpărare al maşinii pe care o conducea.
    Inspectorul şef al IPJ Vrancea, comisarul şef Remus Nica ne-a spus că urmează să se stabilească ce măsuri se vor dispune în această cauză. “Cunosc situaţia şi este neplăcut ceea ce s-a întâmplat. Doamna este personal contractual, iar deocamdată se află în concediu. Aşteptăm nişte răspunsuri şi apoi vom analiza situaţia şi posibilitatea dispunerii unor măsuri”, ne-a declarat comisarul şef Nica.
    Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Focşani şi înainte de a începe judecata va trece prin faza de Cameră Preliminară.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

24
49
42
3
21
41

Extragerea noroc:  2173238

Harta Focsani
   

Infracţional

Vrâncean PATRON DE SCLAVI în Italia; aceștia locuiau într-un beci, fără apă și lumină, și mâncau alimente cu viermi
Un vrâncean a primit mandat de arestare provizorie şi urmează să fie trimis în Italia pentru a fi cercetat într-un dosar al poliţiei din peninsulă.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost