Amnesty International: A scăzut numărul cazurilor de punere în aplicare a sentinţelor de condamnare la moarte în lume (raport)
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Amnesty International: A scăzut numărul cazurilor de punere în aplicare a sentinţelor de condamnare la moarte în lume (raport)
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Pedeapsa cu moartea continuă să piardă teren în lume, în timp ce Guineea şi Mongolia se adaugă pe lista ţărilor care au abolit-o, indică raportul anual al organizaţiei Amnesty International publicat joi, transmite AFP. În total, 993 de execuţii au fost înregistrate în 23 de ţări în 2017, respectiv o scădere cu 4% în raport cu 2016 şi cu 39% faţă de 2015, care a fost un an record cu 1.634 de cazuri de punere în aplicare a sentinţelor de condamnare la moarte. În aceste statistici nu figurează China, ţară care are cele mai multe execuţii, dar care ţine secretă cifra exactă. În afară de China, patru ţări - Iran, Arabia Saudită, Irak şi Pakistan - cumulează 84% din cazurile semnalate în lume de punere în aplicare a sentinţei de condamnare la moarte, cu toate că în Pakistan s-a înregistrat o scădere de 31% şi în Iran de 11% anul trecut.
În raportul său, Amnesty International constată o reducere considerabilă a numărului de execuţii în Belarus, la jumătate. Printre ţările unde s-a înregistrat o ameliorare a situaţiei se remarcă Egiptul, cu o scădere de 20%. Totuşi, numărul cazurilor de condamnare la moarte a crescut uşor în SUA, la 41 în 2017, faţă de 32 în 2016, cifra cea mai mică înregistrată în ţară din 1973. Pentru al doilea an consecutiv, SUA nu figurează totuşi pe lista cu cele cinci ţări cu cele mai multe execuţii, ocupând locul al optulea în clasamentul mondial.
O ameliorare notabilă a situaţiei se constată în Africa Subsahariană: Guineea a devenit cea de-a 20-a ţară din regiune care a abolit pedeapsa capitală. A scăzut şi numărul condamnărilor, la 878 în 2017, faţă de 1.086 în 2016. Până în prezent, 142 de ţări din 195 au abolit pedeapsa cu moartea de drept sau de fapt, iar 106 au abrogat-o total. 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

14
18
39
21
45
29

Extragerea noroc:  7936772

Harta Focsani
   

Infracţional

VIDEO și GALERIE FOTO: Mamă a șase copii, OMORÂTĂ de concubin. Femeia era chinuită și bătută frecvent de bărbatul alcoolic
O femeie de 43 de ani a fost găsită decedată în locuința sa din satul Maluri, comuna Vulturu. Primele date arată că femeia a fost omorâtă de concubinul ei în noaptea de luni spre marți. Cei doi ar fi băut împreună luni seara la un magazin din sat și apoi ar fi mers acasă, acolo unde a avut loc nenorocirea.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost