Ajutoarele financiare pentru cultivatorii de tomate vor fi acordate și în 2018
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Ajutoarele financiare pentru cultivatorii de tomate vor fi acordate și în 2018
Ajutoarele financiare pentru cultivatorii de tomate vor fi acordate și în 2018
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Ajutoarele financiare pentru cultivatorii de tomate au depășit 323 mii lei anul trecut, urmând a fi acordate și în 2018. Prima măsură concretă de sprijin a legumicultorilor cu solarii și sere, după mulți ani în care România a preferat importurile din Spania sau Turcia, ajutorul financiar pentru fermierii care cultivă tomate în solarii a avut succes la nivelul județului. Direcția Agricolă arată că au fost înscriși 84 de beneficiari, din care 24 au încheiat ciclul I și au depus decontul pentru primirea banilor. De asemenea, 33 au încheiat ciclul II și au depus decontul la Direcție.
Acest program va continua și în 2018, după ce la ședința de guvern din 20 decembrie 2017 a fost adoptată schema de „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a produsului tomate în spaţii protejate”, pentru anul 2018. Schema de minimis pentru anul acesta este similară lui 2017 și va fi implementată tot de Direcția Agricolă. Valoarea ajutorului de minims este de 3.000 euro/beneficiar/an. Sumele se plătesc într-o singură tranşă. Pentru o evaluare eficientă a producției de tomate, a fost inclusă în cerere obligativitatea producătorilor de tomate ca la finalul recoltării să comunice Direcției Agricole cantitatea totală de tomate obținută pe suprafața de 1000 metri pătrați.
Valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă unei întreprinderi/ întreprinderi unice nu poate depăși echivalentul în lei a sumei de 15.000 euro pe durata a trei exerciții financiare, în cursul exercițiului financiar actual și în cele două exerciții financiare precedente. Acest sprijin financiar poate fi obținut de producători agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător, producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și familiale, producători agricoli persoane juridice. Acest ajutor financiar se acordă fermierilor care respectă mai multe condiții. „Să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de minimum 1000 mp; să obțină o producție de minimim 2 kg de tomate/mp și să facă dovada producției realizate prin documente justificative privind comercializarea producției; să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu tomate în sere și solarii; să valorifice producția în perioadele ianuarie-mai inclusiv, și noiembrie-20 decembrie, inclusiv”, precizează comunicatul Executivului. 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

GALERIE FOTO: Grădiniță estivală în iulie și august, la Focșani; părinții vor plăti mâncarea, Consiliul Local va deconta restul cheltuielilor
    Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ), în parteneriat cu Primăria Municipiului Focșani, derulează un proiect de grădiniță estivală, menit să vină în sprijinul părinților care au copii de vârstă preșcolară și nu au cu cine să îi lase acasă pe perioada verii, când este vacanță în sistemul de învățământ.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost