Ajutoare financiare pentru ciobanii care comercializează lână
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Ajutoare financiare pentru ciobanii care comercializează lână
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Proprietarii de oi vor putea primi un ajutor de minimis timp de 3 ani pentru lâna comercializată către o firmă autorizată. Proiectul de act normativ referitor la această măsură de sprijin a fost lansat în dezbatere publică de către Ministerul Agriculturii. Potrivit documentului, ajutorul de minimis poate ajunge la 15 mii euro pentru fiecare beneficiar și se va acorda începând cu anul 2018, în limita unei sume de 36 milioane lei. Cererile pentru acest tip de ajutor vor putea fi depuse la Direcția Agricolă, cea care se va ocupa de implementarea actului normativ. Pot beneficia de ajutorul de minimis crescătorii de ovine, persoane fizice, care dețin un atestat de producător valabil până la data plăţii ajutorului de minimis. De asemenea, ajutorul de minimis se acordă crescătorilor de ovine înregistrați ca persoane juridice sau ca persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale. Pentru a fi eligibili pentru acordarea ajutorului de minimis pentru comercializarea lânii, crescătorii de ovine trebuie să dețină o exploataţie înregistrată în Registrul Național al Exploatațiilor precum și să facă dovada comercializării cantității de lână pentru care solicită acordarea sprijinului către o entitate autorizată sanitar-veterinar în acest scop. „Valoarea sprijinului financiar reprezentând ajutor de minimis care se acordă beneficiarilor este de 1leu/kg lână comercializată... Valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă unei întreprinderi/ întreprinderi unice nu poate depăşi suma de 15.000 euro pe durata a 3 exerciţii financiare, în cursul exerciţiului financiar actual şi în cele două exerciţii financiare precedente...Sumele reprezentând ajutoare de minimis se plătesc beneficiarilor, într-o singură tranşă anuală aferentă anului de cerere“, se arată în proiectul actului normativ.

 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate

FLASH NEWS NATIONAL
9
28
12
46
8
19

Extragerea noroc:  2338049

Harta Focsani
   

Actualitatea

Polițiștii locali pot aplica amenzi șoferilor care parchează neregulamentar în Focșani
 Polițiștii locali focșăneni pot sancționa șoferii care parchează neregulamentar sau care circulă în zonele cu accesul interzis.

POZA ZILEI

Specific românesc...

SECVENTA ZILEI

Plimbare

SONDAJ DE OPINIE

Social

Unde veți petrece vacanța de vară?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost