Află ce trebuie să faci ca să recuperezi de la Finanțe TAXA DE POLUARE
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Află ce trebuie să faci ca să recuperezi de la Finanțe TAXA DE POLUARE
Află ce trebuie să faci ca să recuperezi de la Finanțe TAXA DE POLUARE
Voteaza :

Articolul a primit 3 voturi

Finanțiștii vrânceni au stabilit procedura care trebuie respectată de proprietarii de autoturisme ce vor să își recupereze sumele reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule. Actul normativ aprobat de Guvern prevede că proprietarii autoturismelor pot solicita restituirea acestor taxe, precum și a dobânzilor datorate pentru perioada cuprinsă între data perceperii şi data restituirii.
Solicitarea se depune doar de persoanele care nu au beneficiat de restituire până la intrarea în vigoare a Ordonanței de Urgență 52 din 2017. Modelul de cerere care trebuie depusă la ghișeele fiscului urmează să fie aprobat prin ordin comun de ministrul Mediului şi ministrul Finanţelor în termen de 15 zile de la data întrării în vigoare a acestei ordonanțe. Cererile de restituire se depun sub sancţiunea decăderii, până la data de 31 august 2018.
La cererea de restituire trebuie anexate mai multe documente, respectiv documentul doveditor al plăţii taxei în original sau copie; copia cărţii de identitate a vehicolului, copia certificatului de înmatriculare. „Restituirea sumelor se realizează în baza deciziilor emise de organul fiscal central competent potrivit prevederilor Legii 207/2015 cu modificările şi completările ulterioare, astfel: în perioada 1 ianuarie 2018 - 31 decembrie 2018 pentru taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule; în perioada 1 septembrie 2018-31 martie 2019 pentru timbrul de mediu“, arată Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vrancea.
De asemenea, sumele rămase de restituit, reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, pentru care au fost emise decizii de soluţionare a cererii de restituire până la data intrării în vigoare a OUG 52 din 2017, se restituie din oficiu în termen de 120 de zile de zile de la data întrării în vigoare a normelor metodologice de aplicare a acestui act normaiv. Pentru sumele rămase de restituit, reprezentând timbrul de mediu pentru care au fost emise decizii de soluţionare a cererii de restituire până la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, acestea se restituie din oficiu în termen de maxim un an de la intrarea în vigoare a acestui act normativ.
În ceea ce privește dobânzile datorate contribuabillor, acestea se calculează şi se plătesc de către organele competente pentru perioada cuprinsă între data perceperii taxelor şi data restituirii acestora, ori conform celor dispuse prin hotărâri judecătoreşti definitive. În termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, ministrul Mediului şi ministrul Finanţelor aprobă prin ordin comun normele metodologice de aplicare a acesteia.
 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate
FLASH NEWS NATIONAL

4
15
48
2
23
20

Extragerea noroc:  2263413

Harta Focsani
   

Interviu

Ana Alexandra Șerbu, ofițer debutant la Biroul de Investigații Criminale, nu se teme de infractori și duce mai departe, cu mândrie, exemplul tatălui său
    De când eram mică mi-am dorit să fiu polițistă. Probabil au contat și influențele din familie. Tatăl meu a fost polițist. M-a atras ceea ce făcea el și mi-am dorit și eu să-i calc pe urme. De azi înainte, în primul rând voi învăța mai mult decât am făcut-o până acum.

POZA ZILEI

Iarnă pe 23 martie

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost