Administratori de societăți comerciale, amendați de polițiști pentru delicte silvice
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Administratori de societăți comerciale, amendați de polițiști pentru delicte silvice
Administratori de societăți comerciale, amendați de polițiști pentru delicte silvice
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale din domeniul silvic, poliţiştii vrânceni au desfășurat acţiuni de control la mai multe societăți comerciale, dar şi în trafic pentru depistarea transporturilor ilegale de material lemnos. Oamenii legii au descoperit societăți care comercializau lemn, din diferite specii, fără a deține acte legale de proveniență. „În perioada 3 - 9 aprilie a.c., polițiștii vrânceni au continuat acțiunile pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice privind exploatarea, transportul, deținerea și comercializarea materialelor lemnoase”, se arată în buletinul de presă al IPJ Vrancea. Au fost constatate următoarele:
- La data de 4 aprilie a.c, în urma controlului efectuat la depozitul de material lemnos al unei societăți din comuna Câmpuri, administrată de către un bărbat din localitate, s-a constatat faptul că aceasta a expediat cantitățile de 20,70 mc. lemn de foc din specia fag și 30,90 mc. lemn de foc din specia carpen fără proveniență legală. De asemenea, s-a mai constatat faptul că registrul de evidență al intrărilor – ieșirilor de materiale lemnoase aparținând depozitului nu era completat la zi. În cauză s-a procedat la sancționarea contravențională a societății pentru încălcarea prevederilor art. 19 alin. (1) lit. b și art. 21 lit. c din Legea nr. 171/2010 actualizată, fiind confiscată contravaloarea cantității de 60,60 mc. material lemnos.
- La data de 7 aprilie a.c, ora 03:00, pe DJ 205R – comuna Cotești, a fost depistată o autoutilitară, condusă de un bărbat din comuna Poiana Cristei, care transporta material lemnos (lemn de foc din specia fag), fără documente legale de proveniență. În cauză s-a procedat la sancționarea contravențională a conducătorului auto pentru încălcarea prevederilor art. 19 alin. (1) lit. a din Legea nr. 171/2010 actualizată, fiind dispusă măsura complementară a confiscării materialului lemnos și a mijlocului de transport.
- La data de 6 aprilie a.c, în urma controlului efectuat la instalația de prelucrare a materialului lemnos aparținând unei societăți din comuna Nereju s-a constatat faptul că aceasta a deținut cantitatea de 2,33 mc. cherestea din specia rășinoase fără proveniență legală. De asemenea, s-a constatat că registrul de evidență al intrărilor – ieșirilor de materiale lemnoase al societății nu era completat la zi. În cauză s-a procedat la sancționarea contravențională a administratorului societății potrivit art. 19 alin. (1) lit. b și art. 21 lit. c din Legea nr. 171/2010 actualizată, fiind confiscată cantitatea de 2,33 mc. material lemnos.
- La data de 6 aprilie a.c, în urma unui control efectuat la depozitul de material lemnos al unei societăți din comuna Nereju, s-a constatat faptul că societatea a vândut cantitatea de 2,58 mc. lemn de foc din specia fag fără proveniență legală. De asemenea, la depozitul societății nu a fost identificat registrul de evidență al intrărilor – ieșirilor de materiale lemnoase. În cauză a fost sancționat contravențional administratorul societății pentru încălcarea prevederilor art. 19 alin. (1) lit. h și art. 21 lit. c din Legea nr. 171/2010 actualizată, fiind confiscată contravaloarea cantității de 2,58 mc.
- La data de 7 aprilie a.c, în urma controlului efectuat la instalația de prelucrare a materialului lemnos aparținând unei societăți din comuna Nereju s-a constatat faptul că registrul de evidență al intrărilor – ieșirilor de materiale lemnoase nu era completat la zi. În cauză s-a procedat la sancționarea contravențională a administratorului conform prevederilor art. 21 lit. c din Legea nr. 171/2010 actualizată. 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate
FLASH NEWS NATIONAL
17
32
39
48
43
41

Extragerea noroc:  8132114

Harta Focsani
   

Actualitatea

VIDEO și GALERIE FOTO : Marian Oprișan - un nou mandat la conducerea Uniunii Naționale a Consiliilor Județene
Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a fost reales președinte al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR) în urma ședinței Adunării Generale care a avut loc marți,  la salonul „Dimitrie Cantemir” din Senatul României.

POZA ZILEI

Vești importante

SECVENTA ZILEI

Rută ocolitoare la accident

SONDAJ DE OPINIE

Social

Ce înseamnă primăvara pentru dumneavoastră?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost