Acoperișul Primăriei Spulber a fost refăcut, după ce a fost distrus de un incendiu
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Acoperișul Primăriei Spulber a fost refăcut, după ce a fost distrus de un incendiu
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Autoritățile locale din comuna Spulber au reușit să reconstruiască acoperișul primăriei care a fost distrus de un incendiu ce a izbucnit în dimineața zilei de 28 februarie. Primarul comunei Spulber, Vasile Rusu, a declarat că lucrările au fost realizate din fonduri proprii și cu sprijinul unor oameni de afaceri din localitate.
„Se lucrează pentru redarea sediului Primăriei Spulber circuitului public după ce a fost afectată de un incendiu care a izbucnit în dimineața zilei de 28 februarie. Am reușit să refacem acoperișul și să montăm tabla pe acoperiș, iar în prezent se lucrează la interioare“, a precizat primarul Vasile Rusu. Acesta a ținut să reamintească faptul că până când vor fi finalizate lucrările, activitatea primăriei a fost mutată în Căminul Cultural care se află în imediata vecinătate a Primăriei Spulber. „Activitatea Primăriei Spulber se desfășoară în căminul cultural din localitate. Am transferat aici toate documentele, avem toate utilitățile și toate condițiile pentru desfășurarea temporară a activității în acest sediu“, a spus primarul Vasile Rusu.
    Sediul Primăriei Spulber a luat foc cel mai probabil din cauza unor scântei de la coșul de fum al centralei termice. Incendiul a fost anunțat la numărul unic de urgență 112, în jurul orei 3.00 dimineața, iar la fața locului s-au deplasat patru autospeciale. Pompierii s-au luptat cu focul mai bine de patru ore.  „În ziua de 28 februarie a.c. în jurul orei 4.00 am fost solicitați să intervenim la un incendiu izbucnit la acoperișul Primăriei Spulber. La fața locului s-au deplasat pompierii de la Vidra cu trei autospeciale de stins incendii cu apă și spumă și de la Obștea Nereju. În urma incendiului au ars acoperișul clădirii pe circa 270 mp și planșeul de la etaj. S-au degradat bunuri și documente din șase birouri de la etaj. Cauza incendiului a fost lipsa sitei de parascântei la un coș de fum“, ne-a precizat plutonier adjutant Florin Olaru purtător de cuvânt la ISU Vrancea.
    Pompierii au fost ajutați și de localnici care, cu mic cu mare, au sărit să ajute la limitarea dezastrului. Sediul în care a funcționat primăria Spulber a fost construit în anii 2006-2007 și a fost inaugurat în anul 2008. Imobilul a costat atunci aproximativ 9 miliarde de lei vechi. În imobil se aflau 12 încăperi în care își desfășurau activitatea funcționarii primăriei Spulber și în care se afla și arhiva. Din fericire atât arhiva cât și documentele de stare civilă și registrele agricole au fost salvate din calea focului. „Din fericire nu a ars arhiva, practic a ars numai etajul, dar și de aici majoritatea documentelor au fost salvate. La etaj se aflau șase birouri care au fost distruse în întregime. De asemenea, am reușit să salvăm tot ce înseamnă documente de stare civilă sau registre agricole. Am avut mare noroc că nu a bătut vântul deoarece pagubele ar fi fost mult mai mari, nici nu vreau să mă gândesc cât de mari“, a susținut atunci primarul Vasile Rusu.


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate
FLASH NEWS NATIONAL16
36
34
30
43
27

Extragerea noroc:  5429681

Harta Focsani
   

Social

Adevăruri ȘOCANTE spuse de medicul Cătălin Groza despre educația sexuală. „Profesorului de Biologie îi este rușine să vorbească despre ciclul menstrual sau despre sarcină“
    În anul 2017, la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani  au fost abandonați 19 copii. 17 dintre aceștia au fost abandonați în secția nou-născuți (15 au ajuns la asistent maternal în regim de urgență și doi în centre maternale), alți doi copii cu handicap au fost abandonați în secția pediatrie.

POZA ZILEI

Puțină zăpadă

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Cum vă pregătiți pentru iarnă?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost