Acces RESTRICȚIONAT în Spitalul Județean pentru prevenirea apariției cazurilor de gripă. INTERZIS la Neonatologie
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Acces RESTRICȚIONAT în Spitalul Județean pentru prevenirea apariției cazurilor de gripă. INTERZIS la Neonatologie
Acces RESTRICȚIONAT în Spitalul Județean pentru prevenirea apariției cazurilor de gripă. INTERZIS la Neonatologie
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

    Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea a transmis tuturor unităților medicale din județ o serie de măsuri pentru prevenirea creșterii numărului de cazuri de gripă. Astfel, Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani a restricționat accesul vizitatorilor în secții, a redus timpul pe care aparținătorii îl vor putea petrece cu pacienții nedeplasabili și a interzis accesul în secția Neonatologie.
    „Ca urmare a adresei DSP Vrancea cu nr. 2185/7.02.2018 și a incidenței crescute a afecțiunilor respiratorii acute înregistrate de la începutul anului 2018 (1209 cazuri) și 17 cazuri de gripe, aveți obligativitatea de a respecta următoarele măsuri:
    -Restricționarea accesului vizitatorilor în secție (limitarea la maxim 2 persoane, timp vizită maxim 10-15 minute pentru pacienții nedeplasabili). Aceștia vor fi echipați corespunzător (pelerină și mască). Pentru pacienții deplasabili vizitele se vor face în sălile de așteptare anexate fiecărei secții. În secția Neonatologie accesul vizitatorilor este interzis.
    Se va responsabiliza un asistent pentru respectarea acestei măsuri.
    -Efectuarea riguroasă a triajului epidemiologic al personalului medical, vizitatorilor/aparținătorilor și elevilor aflați în practică. Personalul medical cu simptomatologie respiratorie  va fi scos temporar din sectorul de activitate.
    -Folosirea corectă și completă a echipamentului de protecție de către întreg personalul care intră în contact cu pacienții (inclusiv masca ce va acoperi atât nasul cât și gura).
    -Spălarea riguroasă  a mâinilor după fiecare manevră medicală.
    -Vaccinarea antigripală a personalului medical, care până în prezent nu a fost imunizat. Aceștia pot veni la Serviciul SPIAAM.
    -Intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție.
    -Interzicerea cu desăvârșire a consultațiilor ambulatorii în secțiile de spital.
Nerespectarea acestor măsuri, atrage de la sine sancțiuni”
, se arată în înștiințarea transmisă de conducerea Spitalului Județean de Urgență.
    Reamintim că în cel mai recent raport de monitorizare a infecțiilor respiratorii acute, întocmit de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, au fost incluse 12 suspiciuni de gripă, confirmate clinic, opt dintre ele fiind la grupa de vârstă 15-49 de ani. Un caz dintre cele opt a fost internat. O probă a fost trimisă la București pentru confirmare, iar o suspiciune de gripă a fost confirmată de analiza laboratorului ca fiind gripă de tip B.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Eveniment

GALERIE FOTO: Vrancea autentică atrage turiști străini. Boteitul oilor și primărie construită în stil tradițional, la Negrilești
Sătenii din Negrilești se pot mândri cu cea mai frumoasă primărie de comună din județul Vrancea. Sediul administrației locale a fost inagurat, ieri, de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan și primarul comunei, Ion Văsuian.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost