Academia Oamenilor de Ştiinţă l-a premiat de profesorul Horia Dumitrescu
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
Academia Oamenilor de Ştiinţă l-a premiat de profesorul Horia Dumitrescu
Academia Oamenilor de Ştiinţă l-a premiat de profesorul Horia Dumitrescu
Voteaza :

Articolul a primit 5 voturi

Istoricul Horia Dumitrescu, directorul Muzeului Vrancei, a primit premiul „Dimitrie Cantemir“ din partea Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România (AOSR) pentru lucrarea „Comisia Centrală de la Focșani (10 mai 1859-12 februarie 1862)“. Evenimentul a avut loc la Adunarea Generală de joi a AOSR, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”. Premiul este acordat de AOSR la secţiunea Ştiinţe Istorice şi Aheologice şi răsplăteşte efortul depus de profesorul universitar Rotaru Jipa şi profesorul Horia Dumitrescu la realizarea lucrării „Comisia Centrală de la Focșani (10 mai 1859-12 februarie 1862)“. Lucrarea este structurată în trei capitole, respectiv Unirea Principatelor Moldova şi Muntenia, deziderat milenar al tuturor românilor; „Unirea cea Mică“ de la idee la fapt împlinit şi Al doilea pilon al Unirii Principatelor Române; Comisia Centrală de la Focşani (10 mai 1859 – 12 februarie 1862).
    Comisia Centrală avea ca misiune principală elaborarea legilor necesare dezvoltării Statului şi consolidării Unirii. „Lucrarea argumentează şi susţine, fără tăgadă, definirea Comisiei Centrale de la Focşani drept cel de-al doilea pilon al Unirii Principatelor Române de la 1859, trasând totodată liniile de forţă şi rezistenţă temporală ale substanţei şi rezonanţei istorice a acestui organism până-n contemporaneitatea noastră“, se arată în prezentarea lucrării științifice. Este al doilea premiu pe care AOSR îl acordă profesorului Horia Dumitrescu. În urmă cu trei ani, AOSR a acordat premiul „Gheorghe Buzatu” pentru editarea publicaţiei Cronica Vrancei. Premiul răsplătea efortul colectivului de istorici condus de Horia Dumitrescu la Muzeul Vrancei, care editează lucrarea ce prezintă momente uitate din istoria Vrancei. De menționat că profesorul Horia Dumitrescu este și membru corespondent al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România.
 

 

3 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • Felicitari Horia !

  DE Ulise Grosu, postat pe 25-03-2017, la 15:29

 • Un om DEOSEBIT! Felicit?ri !

  DE Marius, postat pe 25-03-2017, la 17:18

 • Felicitari.E important sa se stie contributia Focsaniului la Unire.

  DE cetateanu', postat pe 26-03-2017, la 08:56

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

Astăzi și mâine se fac înscrieri în învățământul profesional. Elevii beneficiază de burse și nu dau bac-ul
    Absolvenții de clasa a VIII-a, precum și cei din sesiunile anterioare, care optează să urmeze cursuri în învățământul profesional, au la dispoziție astăzi și mâine să se înscrie la unul dintre liceele din județ care au și clase de învățământ profesional.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost