A murit profesorul Nicu Grozea, „suflet al Şcolii Răstoaca“
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
A murit profesorul Nicu Grozea, „suflet al Şcolii Răstoaca“
A murit profesorul Nicu Grozea, „suflet al Şcolii Răstoaca“
Voteaza :

Articolul a primit 5 voturi

O veste tristă a primit vineri comunitatea din Răstoaca şi anume că cel care a fost „domnul Grozea” s-a stins din viaţă la vârsta de 75 de ani. „Lumină pentru zeci de generaţii de elevi, sprijin pentru colegi, suflet al Şcolii Răstoaca şi profesor dăruit de limba română şi franceză, director foarte mulţi ani, un exemplu demn de urmat, un om respectat de întreaga comunitate, a devenit de-a lungul anilor parte din familia tuturor celor care l-au cunoscut. A lăsat în urmă trei fete şi o soţie, care a fost, de asemenea, profesor de limba română şi director ani la rând, de care suntem alături şi cărora le transmitem sincere condoleanţe. Îl vom păstra cu drag şi cinste în amintire pe cel care a fost pentru noi toţi „domnul Grozea”. Vă mulţumim pentru faptul că aţi făcut parte din viaţa noastră şi că aţi fost martor la momentele cele mai importante de-a lungul devenirii noastre ca oameni şi cadre didactice. Nu vă vom uita niciodată“, a transmis colectivul de cadre didactice al Şcolii Răstoaca. „A fost un om extraordinar, un profesor exemplu”, “Un dascăl de excepție, care cu dragoste și pasiune a format generații întregi. Nu-l voi uita niciodată, l-am purtat adesea în gândurile mele, l-am îndrăgit foarte mult. Îmi amintesc că așteptam aprobarea lui, ori de câte ori mă ridicam în picioare să răspund. Dădea ușor din cap și atunci știam că e bine. Mi-a dat curaj. Numai un profesor desăvârșit poate semăna dragoste pentru o anumită materie elevilor săi”, “Un profesor şi un om deosebit! Dumnezeu să-l odihnească in pace!”, sunt doar câteva dintre mesajele primite pe facebook de familia îndoliată.
    Despre profesorii Grozea, am aflat, accesând iuliananegoita.dizabil.eu, că au fost „o familie frumoasă care s-a mutat în localitatea noastră (Răstoaca – n.r.) cu mult înainte ca noi să ne fi născut“, o familie care a „influențat destinele multor generații de răstoceni. Practic viața lor se confundă cu istoria acestei localități. (...) Doamna și domnul Grozea au predat limba și literatura română, au fost pe rând directori ai Școlii Generale din Răstoaca, au fost bibliotecari și au consiliat mulți dintre elevii acestei școli“, scrie Iuliana Negoiță în articolul „Profesori ce au modelat destine“. Autoarea articolului a aflat vestea trecerii la cele veșnice a profesorului Grozea și a scris emoționant pe pagina sa de Facebook: „Domnul profesor Nicu Grozea, fost director al Școlii Generale Răstoaca, a plecat să predea Limba Română îngerilor. Drum lin spre Cer, domnule profesor!“.


    Profesorul Nicu Grozea a fost înmormântat duminică. Dumnezeu să-l odihnească! 

 

2 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • Un OM de nota 10(zece). Dumnezeu sa-l odihneasca!

  DE prieten, postat pe 25-09-2017, la 06:20

 • Da,asa e... Dadea usor din cap,in semn de incurajare,fiindca se implica total. Si avea o vorba:greu se fac oamenii mari.. M-am chinuit ceva sa intru la Fac.de farmacie. Daca nu ma sustineau parintii mei dragi,nu stiu ce as fi fost acum.. Multumesc,draga tata!

  DE Adina, postat pe 26-09-2017, la 12:08

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Actualitatea

GALERIE FOTO: Au reînceput lucrările de consolidare și restaurare la Prefectura Putna din Focșani
    Consiliul Județean Vrancea a reluat în această săptămână lucrările de consolidare și restaurare la clădirea fostei Prefecturi a Județului Putna, după o perioadă de pauză, în care lucrările la acest imobil simbolic pentru județul Vrancea au fost sistate din cauza litigiului în instanță cu vechiul constructor

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost