A murit Maria Moraru, decana de vârstă a Vrancei; în septembrie ar fi împlinit 106 ani
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
A murit Maria Moraru, decana de vârstă a Vrancei; în septembrie ar fi împlinit 106 ani
A murit Maria Moraru, decana de vârstă a Vrancei; în septembrie ar fi împlinit 106 ani
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Decana de vârstă a Vrancei, Maria Moraru, din Jitia, a decedat vineri dimineață la vârsta de aproape 106 ani. Călătoare prin două secole, Maria Moraru, s-a născut în anul 1911, în comuna Jitia, într-o familie cu 5 fete. A trecut prin două războie mondiale și mai multe sisteme politice, iar viața nu i-a fost deloc ușoară.  A rămas fără tată, care a murit în Primul Război Mondial, iar la 7 ani a pierdut-o și pe mama sa, ea și surorile sale fiind crescute de bunică. În anul 1933 s-a căsătorit cu Toader Moraru, care a plecat pe front, în cel de-al Doilea Război Mondial. Au trăit împreună 48 de ani, dar nu au avut copii. Au înfiat o nepoată şi au crescut-o ca pe propriul copil. Cât despre secretul longevităţii ei, femeia a declarat că aşa i-a fost dat de la Dumnezeu să trăiască, însă niciodată nu a consumat preparate din carne, salam sau alte mezeluri. La fiecare două zile îşi pregătea mâncarea, mai mult din legume, şi înaintea fiecărei mese servea câte un păhărel de ţuică. „M-am trezit dintr-o dată că am 90 de ani! Şi m-a luat aşa, o spaimă, că sunt prea bătrână. Şi m-am dus la biserică şi acolo mi-au zis nişte femei să mă liniştesc, că nu-s prea bătrână… Şi după aia am sărit direct la 100 de ani. Şi acum am împlinit 104! Uite aşa trec anii… rând pe rând…“, spunea pentru „Monitorul de Vrancea“ Maria Moraru la împlinirea vârstei de 104 ani. Referitor la secretul longevităţii ei, femeia a spus că i-a fost dat de la Dumnezeu să trăiască, dar crede și că ar putea avea legătură cu faptul că preferă să consume legume în detrimentul cărnii.
    De reținut că anul acesta, de Ziua Femeii, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, i-a oferit flori și un coș cu alimente Mariei Moraru, care era și văduvă de veteran de război. 
    „Monitorul de Vrancea“ transmite condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să o odihnească în pace! 

 

1 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
  • Dumnezeu s-o ierte 1 Daca mai traia inca un an pana prin decembrie 2018 apuca aceasta minunatie de IMPOZIT DE VENIT PE GOSPODARIE a lui olguta prin care pesedeul vrea sa ne adune pe toti sub numitorul comun SARACIE. A tretat-o Dumnezeu sa mai colaboreze in viata ei si cu un ''consilier fiscal'' ca sa beneficieze de coerenta,precizie si determinare corecta a impozitului pe care il datora statului.

    DE olguta, postat pe 15-04-2017, la 09:21

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

4
21
22
27
24
37

Extragerea noroc:  0622278

Harta Focsani
   

Eveniment

Românii, invitați să planteze stejari în Parcul Memoriei Naționale
Vrâncenii în principal, și românii în general, sunt invitați de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, să participe astăzi (sâmbătă), la cea de-a doua campanie de plantare a stejarilor din Parcul Memoriei Naționale, care va avea loc la Mărășești.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost