A înflorit liliacul sălbatic în ianuarie
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
A înflorit liliacul sălbatic în ianuarie
A înflorit liliacul sălbatic în ianuarie
Voteaza :

Articolul a primit 4 voturi

    În plină iarnă, ce-i drept cu temperaturi destul de ridicate pentru perioada în care ne aflăm, a înflorit liliacul. Planta înflorită se află în curtea unui gospodar din satul Trestia, comuna Dumitreşti şi se pare că este un fenomen destul de ciudat, pentru că în mod normal, acesta înfloreşte primăvara, în luna aprilie. Se pare că natura se trezeşte la viaţă mai devreme şi vrea să ne uimească. Frumoasele floricele mov au apărut înaintea frunzelor, nu pentru că sunt mai curajoase, ci aşa apar la acest arbust deosebit. „Am fost ieri în vizită la socrul meu în satul Trestia şi când am văzut liliacul înflorit nu-mi venea să cred. Este un liliac sălbatic adus de soţul meu acum câţiva ani şi are câteva flori mov, abia înflorite. El este plantat undeva lângă un gard, aproape de lacul din spatele casei, chiar unde bate soarele mereu. În alţi ani pe vremea asta, era zăpadă. Este frumos mirositor şi de obicei cam prin martie-aprilie era momentul lui de înflorire. Cam în acelaşi timp cu apariţia ghioceilor, în momentul în care era zăpada luată. Se pare că de data asta a înflorit înaintea la ghiocei, din cauza căldurii de afară. Zăpadă până acum a fost foarte puţină. Timpul s-a schimbat foarte mult şi nu ne mai miră nimic“, a declarat Violeta Aldea. Oamenii din sat se tem de ceea ce va urma şi se aşteaptă la o iarnă grea. Aceştia sunt uimiţi de vremea neobişnuită pentru anotimpul în care ne aflăm şi este un motiv de îngrijorare. „E ciudată vremea asta! Suntem în ianuarie şi este cald ca primăvara! Săracele flori nici nu mai ştiu ce-i cu ele. Problema nu este că au înflorit, problema este ce va fi atunci când va veni într-adevăr iarna, că vine ea odată şi-odată. Cred că e semn rău şi va fi o iarnă grea“, a spus Marian, un localnic.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

Astăzi și mâine se fac înscrieri în învățământul profesional. Elevii beneficiază de burse și nu dau bac-ul
    Absolvenții de clasa a VIII-a, precum și cei din sesiunile anterioare, care optează să urmeze cursuri în învățământul profesional, au la dispoziție astăzi și mâine să se înscrie la unul dintre liceele din județ care au și clase de învățământ profesional.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost