A început campania electorală. 129 de candidați se bat în Vrancea pentru 2 locuri în Senat și 5 în Camera Deputaților
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
A început campania electorală. 129 de candidați se bat în Vrancea pentru 2 locuri în Senat și 5 în Camera Deputaților
A început campania electorală. 129 de candidați se bat în Vrancea pentru 2 locuri în Senat și 5 în Camera Deputaților
Voteaza :

Articolul a primit 3 voturi

Ieri s-a dat startul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, alegeri în cadrul cărora vor fi aleși 5 deputați și doi senatori din circumscripția electorală nr. 41 -Vrancea. Campania electorală se va desfășura în perioada 11 noiembrie – 10 decembrie. La aceste alegeri s-au înscris în cursa electorală de la nivelul județului Vrancea 13 partide și un candidat independent. Pentru cele două posturi de senatori se vor „bate“ 46 de candidați, iar pentru cele cinci posturi de deputați se vor „bate“ 83 de candidați dintre care unul independent.
    În campania electorală candidaţii, partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale sau organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri, precum şi cetăţenii au dreptul să îşi exprime opiniile în mod liber şi fără nicio discriminare, prin mitinguri, adunări, utilizarea televiziunii, radioului, presei şi a celorlalte mijloace de informare în masă. În timpul campaniei electorale se asigură candidaţilor, în mod nediscriminatoriu, spaţii corespunzătoare pentru a se întâlni cu alegătorii. Spaţiile pot fi amplasate la sediul primăriei, în şcoli, case de cultură, cămine culturale şi cinematografe şi se asigură pe bază de înţelegere cu privire la cheltuielile de întreţinere. Este interzisă organizarea acţiunilor de campanie electorală în unităţile militare, precum şi în spaţiile din şcoli în perioada de desfăşurare a cursurilor.

Ce materiale promoţionale pot folosi candidaţii la alegerile parlamentare

    Regulile privind finanţarea campaniei electorale la alegerile parlamentare din 11 decembrie sunt stabilite prin Legea nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, modificată în 2015. În campania electorală, partidele politice, alianţele politice, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţele electorale şi candidaţii independenţi pot achiziţiona şi utiliza numai următoarele tipuri de materiale de propagandă electorală: afişe electorale cu dimensiunile de cel mult 500 mm o latură şi 350 mm cealaltă latură; afişe electorale prin care se convoacă o reuniune electorală care vor avea 400 mm o latură şi 250 mm cealaltă latură şi vor fi amplasate în locurile speciale pentru afişaj; materiale de propagandă electorală audio sau video, difuzate de mass-media audiovizuală; publicitate în presa scrisă; materiale de propagandă electorală online; broşuri, pliante şi alte materiale tipărite din aceeaşi categorie.
    Partidele politice, alianţele politice, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, precum şi candidaţii independenţi au obligaţia de a imprima sau de a utiliza pe toate materialele de propagandă electorală cel puţin următoarele date: denumirea partidului politic, a alianţei politice sau a organizaţiei cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale sau numele candidatului independent care le-a comandat, după caz; denumirea operatorului economic care le-a realizat; codul unic de identificare primit de la Autoritatea Electorală Permanentă şi tirajul materialelor.

Pe ce mai pot cheltui banii partidele

    Partidele politice, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi pot efectua numai următoarele tipuri de cheltuieli electorale: cheltuieli pentru producţia şi difuzarea materialelor de propagandă electorală la radio, televiziune şi în presa scrisă, în cuantum de maximum 40% din totalul cheltuielilor electorale care pot fi efectuate; cheltuieli pentru producţia şi difuzarea materialelor de propagandă electorală online, în cuantum de maximum 30% din totalul cheltuielilor electorale care pot fi efectuate; cheltuieli pentru cercetări sociologice, în cuantum de maximum 30% din totalul cheltuielilor electorale care pot fi efectuate; cheltuieli pentru afişe electorale, în cuantum de maximum 20% din totalul cheltuielilor electorale care pot fi efectuate; cheltuieli pentru broşuri, pliante şi alte materiale de propagandă electorală tipărite, în cuantum de maximum 50% din totalul cheltuielilor electorale care pot fi efectuate; cheltuieli pentru închirierea de spaţii şi echipamente şi cheltuieli de protocol destinate organizării de evenimente cu tematică politică, economică, culturală sau socială, pentru transport şi cazare, pentru asistenţă juridică şi alte tipuri de consultanţă, precum şi pentru plata serviciilor mandatarilor financiari, în cuantum de maximum 30% din totalul cheltuielilor electorale care pot fi efectuate; cheltuieli pentru comisioane bancare. La alegerile parlamentare generale, respectarea plafoanelor se determină prin raportare la fiecare circumscripţie electorală, respectiv la nivel central, prin raportare la valoarea maximă a cheltuielilor electorale la care are dreptul formaţiunea politică sau candidatul independent, după caz, în aceste circumscripţii electorale şi la nivel central, după caz.

Cheltuielile electorale, limitate prin lege

    Contribuţiile candidaţilor pentru campania electorală pot proveni exclusiv din următoarele surse: venituri proprii; donaţii primite de la persoane fizice; împrumuturi de la persoane fizice sau contractate cu instituţii de credit. Donaţiile care vor fi folosite de către candidaţi drept contribuţii pentru campania electorală trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să respecte plafoanele stabilite de lege pentru donaţiile către partidele politice; să fie primite numai în conturile bancare proprii, în cazul în care valoarea acestora este mai mare de 10 salarii de bază minime brute pe ţară şi să fie însoţite de declaraţii ale donatorilor privind sursa acestora, în cazul în care nu provin din veniturile proprii. Limitele maxime ale contribuţiilor pentru campania electorală care pot fi depuse ori virate de către candidaţi sau de către mandatarul financiar sunt de 60 de salarii de bază minime brute pe ţară pentru fiecare candidat la funcţia de deputat sau de senator. Limitele maxime ale fondurilor care pot fi transferate de către partidul politic în contul bancar sunt de 10 salarii de bază minime brute pe ţară pentru fiecare candidat la funcţia de deputat sau de senator. Cheltuielile electorale efectuate nu pot fi mai mari decât contribuţiile electorale depuse. În cazul alegerilor parlamentare generale, limita maximă a cheltuielilor electorale care pot fi efectuate la nivel central de către partidele politice care participă la alegeri şi de către organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care propun candidaţi la nivelul circumscripţiilor electorale este de 10 salarii de bază minime brute pe ţară pentru fiecare candidat la funcţia de deputat sau de senator.

Campania electorală se încheie cu 24 de ore înainte de începerea votării

    Campania electorală se încheie în ziua de sâmbătă, 10 decembrie, la ora 7,00, conform reglementărilor cuprinse în Legea 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților. Cu 48 de ore înainte de începerea votării şi până la încheierea votării sunt interzise în audio-vizual prezentarea de sondaje de opinie, televoturi sau anchete făcute pe stradă, difuzarea de spoturi de publicitate electorală, invitarea sau prezentarea candidaţilor şi/sau a reprezentanţilor competitorilor electorali în emisiunile şi programele posturilor de radio şi de televiziune, dar şi comentarii privind desfăşurarea campaniei, precum şi cele privind candidaţii şi competitorii electorali. Pot efectua sondaje de opinie la ieşirea de la urne institutele de sondare a opiniei publice sau societăţile comerciale ori organizaţiile neguvernamentale care au în obiectul de activitate realizarea de sondaje de opinie şi care sunt acreditate de Biroul Electoral Central. Operatorii de sondaj ai acestora au acces, în baza acreditării instituţiei pentru care lucrează, în zona de protecţie a secţiei de votare, fără a avea acces în interiorul secţiei de votare. În ziua votării sunt interzise prezentarea de sondaje realizate la ieşirea de la urne, înainte de încheierea votării, comentarii referitoare la competitorii electorali, înainte de încheierea votării sau îndemnuri de a vota sau de a nu vota un candidat ori candidaturile depuse de competitorii electorali.
 

 

16 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • Voi candida si eu.Stop joc pentru infractori.

  DE Usile Grasu, postat pe 12-11-2016, la 04:10

 • Omule rau e sa fii sandiliman si sa nu stii.Mai rau e sa te crezi mare scriitor dar care face greseli de ortografie.Cel mai nasol e sa repeti ca un papagal acelasi comentariu.

  DE pt ulise, postat pe 12-11-2016, la 06:12

 • Bai micimane care ai postat comentariul de la 06:12 va bat la cur pe toti, coruptilor ! Va bag ENET obligatoriu, va acoper in facturi dar de stat aveti voie sa stati doar la congelator pe balcon. Apa calda doar 1 litru pe an. Va arat eu voua ! Sa-mi citesti operele pe http://ulisegrosu.blogspot.de nesimtitule care esti

  DE Ulisei, postat pe 12-11-2016, la 06:29

 • @"Usile Grasu"; Iubite postac "piscot-CAMELEON", daca la ora 04;12 ai simtit nevoia sa-mi transmiti un mesaj SUGUBAT, mi se pare ceva de bine, dar te asigur ca te-ai inselat PROFUND cand ai pretins ca "Magarul Troian de Tara Vrancei este impotent si ELEFANTUL de Focsani este gomflabil. Faptul ca ai "ars in flacari precum Ana Lesko" in asteptarea replicii mele, rezulta clar din comentariul postat la ora 06;29. Desi demonstrezi ca esti mare PEZEVENCHI, imi permit sa-ti amintesc iubite "piscotel" ca expresia cu "batutul la cur" ii apartine sefei tale autodeclarata, respectiv d-na senator Sorina Placinta. Aceasta, in data de 17.07.2010, mi-a spus mie si la inca trei barbati, "Elena Udrea va bate la cur pe toti". Eu ti-am mai spus "iubite piscotel" ca fiecare pasare pe limba ei piere, dar tu o faci pe Toma Necredinciosu'.

  DE Ulise Grosu, postat pe 12-11-2016, la 07:02

 • @"pt ulise"; Puisor, stilul care rezulta din comentariul tau, imi aduce aminte de un schimb de replici avut pe facebook cu un politruc liberal mioritic de Tara Vrancei, care a pretins ca a lucrat 12 ani la Militia economica, iar de 5 ani are o firma IT de mare "SUCCESURI". Din schimbul de replici avut pe facebook cu acea "LAMA", care ar putea FRUNCEA lamelor carora, conform unui filmulet realizat de ziarul Monitorul, Gigel Frone de Focsani le-a dat adunarea atunci cand s-a crezut primar, a demonstrat ca Garcea este mic copil pe langa el. Individul in cauza se mandrea ca ar fi pe listele de parlamentari liberali mioritici de Tara Vrancei, probabil pe un loc NEELIGIBIL. In concluzie postac, "pt ulise" comentariul tau postat la ora 06;29, reflecta intocmai AROGANTA si NEVINOVATIA lui Garcea & Garcea de care am amintit mai sus. Cum eu nu sunt implicat in nici un fel in aceasta campanie electorala si nici nu merg la vot, nu ma obliga ca prin intermediul acestei rubrici sa te fac VEDETA.

  DE Ulise Grosu, postat pe 12-11-2016, la 07:22

 • Nu ai ce vota nu ai cu cine.P e de o parte avem eternul PSD cu minciuni si lucrari ,defileaza cu lopetile vreo 2 saptamani dupa care dorm si fura TOT,da totul,mai e si plin de gangavi si aroganti,gretosi si tupeisti.Pe de alta parte PNL plin de copii fricosi si corijenti,le e frica si de umbra lor,deci voi vota probabil alt partid a lui Soros ALDE,macar stiu ca nu va iesi...

  DE dan, postat pe 12-11-2016, la 08:56

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

4
21
22
27
24
37

Extragerea noroc:  0622278

Harta Focsani
   

Eveniment

Românii, invitați să planteze stejari în Parcul Memoriei Naționale
Vrâncenii în principal, și românii în general, sunt invitați de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, să participe astăzi (sâmbătă), la cea de-a doua campanie de plantare a stejarilor din Parcul Memoriei Naționale, care va avea loc la Mărășești.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost