15 vrânceni, absolvenți de drept, vor să devină magistrați
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
15 vrânceni, absolvenți de drept, vor să devină magistrați
15 vrânceni, absolvenți de drept, vor să devină magistrați
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

15 vrânceni au fost admişi la concursul de admitere în magistratură organizat de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), prin intermediul Institutului Naţional al Magistraturii (INM), după verificarea îndeplinirii condiţiilor legale de participare. Mulţi dintre candidați sunt avocaţi ori poliţişti. Conform informaţiilor postate pe site-ul INM, un singur candidat din Vrancea a fost respins întrucât nu a îndeplinit condiţiile de vechime.
CSM a aprobat organizarea, prin intermediul INM, a concursului de admitere în magistratură, ce se va derula până pe 2 iulie. Concursul se organizează pentru ocuparea unui număr de 60 de posturi de judecător la judecătorii şi 35 de posturi de procuror la parchetele de pe lângă judecătorii. Distinct de posturile scoase la concurs, a fost aprobată și lista posturilor de judecător – 40 şi procuror - 25, în privinţa cărora Plenul CSM poate dispune suplimentarea.
La concurs nu s-a putut înscrie oricine, ci doar persoanele care au o vechime în specialitate de cel puţin 5 ani în funcțiile prevăzute de lege, la data susținerii primei probe a concursului. Candidații vor susţine pe data de 20 mai proba scrisă eliminatorie, tip grilă, de verificare a cunoştinţelor juridice la materiile drept civil, drept procesual civil, drept penal şi drept procesual penal. Pe data de 10 iunie a.c., candidaţii vor susține testul de verificare a raționamentului logic, iar în perioada 21-29 iunie va avea loc interviul.
În cazul concursului de admitere în magistratură, candidații merg direct pe post, după care urmează o perioadă de formare în cadrul INM, iar la finalul acesteia revin pe posturile pe care au fost numiţ prin decret prezidenţial.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

1
14
38
47
33
7

Extragerea noroc:  7918147

Harta Focsani
   

Actualitatea

VIDEO si GALERIE FOTO: Șoferi și motocicliști! Polițiștii acționează zi și noapte cu noul radar mobil cu laser integrat
    Polițiștii Serviciului Rutier Vrancea au pus în funcțiune de ieri un aparat de radar mobil cu laser integrat și cameră video digitală de înaltă fidelitate. Cinemometrul LTI 20-20 TruCAM este cel mai performant apărat de măsurare a vitezei.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost