12 motive întemeiate pentru care ar trebui să consumi zmeură
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
12 motive întemeiate pentru care ar trebui să consumi zmeură
12 motive întemeiate pentru care ar trebui să consumi zmeură
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

Când natura a creat acest fruct, s-a întrecut pe sine. A îmbinat în mod măiestrit bobiţe de culoare rubinului, pe care le-a înzestrat cu o aromă şi un gust de vis. În plus, a pus în ele puteri terapeutice cu totul speciale. Fructele de zmeură sunt o adevărată colecţie de minerale: mangan, magneziu, calciu, zinc, potasiu, fosfor, toate în forme uşor asimilabile, plus vitaminele A, B1, B2, D si P, dar mai ales vitamina C, prezentă în cantităţi impresionante.  
Pentru a beneficia din plin de aceste substanţe preţioase pentru organism, ai în vedere că zmeura trebui servită proaspătă. Atunci când este preparată la temperaturi înalte sau dacă este congelată, o bună parte dintre micronutrienţii amintiţi se pierd. 
Atuurile consumului de zmeură nu se opresc însă aici, după cum urmează să afli:

1. ARE UN PUTERNIC EFECT ANTIAGING, graţie acidului elagic, pe care-l conţine din ambundenţă. Acesta are un rol foarte important în prevenirea distrugerii membranei celulare, prin neutralizarea radicalilor liberi.

2. LUPTĂ CU BACTERIILE. Datorită antocianelor, care au şi porprietăţi antimicrobiene, pe lângă cele antioxidante, zmeura înhibă dezvoltarea bacteriilor şi ciupercilor, precum candida albicans care provoacă des infecţii vaginale şi este una dintre cauzele sindromului de colon iritabil.

3. ARE GRIJĂ DE SĂNĂTATEA ORALĂ. Studii recente au scos la iveală faptul că zmeura conţine xilitol, un îndulcitor artificial folosit pentru prevenirea şi tratarea cariilor.

4. CONTRIBUIE LA PREVENIREA ŞI COMBATEREA CANCERULUI. Cercetările arată că gelulul obţinut din fructele uscate de zmeură poate contribui la încetinirea evoluţiei diferitelor forme ale temutei maladii.

5. UTILĂ ÎN STĂRILE FEBRILE. Sub formă de suc diluat cu apă, este benefică în stări febrile infecţioase, în caz de rujeolă, scarlatină sau inflamaţii urinare.

6. SUBŢIAZĂ TALIA. O cură cu zmeură reuşeşte să amelioreze simptomele neplăcute ale constipaţiei şi te ajută să-ţi redefineşti siuleta, întrucât are un conţinut  redus de calorii.

7. REDUCE INCIDENŢA ALERGIILOR, deoarece este o sursă generoasă de quercitină, o substanţă care diminuează reacţia alergică, având efect antihistaminic şi imunomodulator. Mai mult, zmeura conţine cantităţi foarte mari de vitamina C, 300-400 de grame din acest fruct, administrate la singură masă, aducând un aport masiv din această vitamină care scade intensitatea alergiei.

8. ALINĂ DURERIRILE REUMATICE. În acest scop se ţine o cură timp de 12 zile, în care se consumă zilnic câte 300 de grame minimum. Fenolii, precum şi acidul salicilic (substanţă asemănătoare aspirinei) din fructe reduc inflamaţia articulară, calmează durerile şi ajută la recăpătarea mobilităţii articulare.

9. AMELIOREAZĂ ARSURILE GASTRICE şi ulcerul gastro-duodenal. Pentru asta se face o cură de două săptămâni, în care fructele se consumă simplu, fără zahăr sau miere.

10. E MANĂ CEREASCĂ ŞI PENTRU DIABETICI. Zmeura face parte dintr-o categorie aparte de fructe care, deşi conţin un procent destul de ridicat de zaharuri, nu duc la creşteri notabile ale glicemiei, dacă sunt consumate în doze de până 200 grame pe zi. Dimpotrivă, ajută la stabilizarea glicemiei, stimulează pancreasul (atât secreţia endocrină, cât şi cea exocrină) şi diureza, normalizează valorile colesterolului.

11. DE AJUTOR ÎN SARCINĂ. O cană de ceai de zmeur, băută zilnic, este un remediu excelent în timpul gravidităţii, fiind considerat de unii specialişti drept cel mai bun ceai în această perioadă. Ceaiul previne stările de greaţă, hemoragiile şi reduce durerile. Fructele proaspete, în schimb, vor fi consumate cu măsură, nu mai mult de 100 de grame pe zi, deoarece pot declanşa contraţiile uterine.

12. UŞUREAZĂ NAŞTEREA. În vechime, fructele proaspete în cantităţi mari erau folosite pentru a grăbi naşterea, ele având efecte tonice uterine.

 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarateFLASH NEWS NATIONAL21
5
44
48
11
49

Extragerea noroc:  9926601

Harta Focsani
   

Actualitatea

Marian Oprișan: Vă aștept cu inima deschisă pentru a scrie împreună istoria începutului Parcului Mândriei Naționale
Președintele Consiliului Județean Vrancea și al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR), Marian Oprișan, a lansat o nouă invitație românilor de a participa la acțiunea de plantare a primei serii de stejari, în cadrul Parcului Memoriei Naționale – Mărășești – RoMândria.

POZA ZILEI

Mai bine decât un „câine rău“

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Cum vă pregătiți pentru iarnă?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost