12 cazuri de GRIPĂ confirmate clinic, în Vrancea. „Este viroza cel mai greu de suportat“
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
12 cazuri de GRIPĂ confirmate clinic, în Vrancea. „Este viroza cel mai greu de suportat“
12 cazuri de GRIPĂ confirmate clinic, în Vrancea. „Este viroza cel mai greu de suportat“
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

        În cel mai recent raport de monitorizare a infecțiilor respiratorii acute, întocmit de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, au fost incluse 12 suspiciuni de gripă, confirmate clinic, opt dintre ele fiind la grupa de vârstă 15-49 de ani. Un caz dintre cele opt a fost internat. O probă a fost trimisă la București pentru confirmare, iar o suspiciune de gripă a fost confirmată de analiza laboratorului ca fiind gripă de tip B.
    Săptămâna trecută, DSP Vrancea a înregistrat 1.726 cazuri de infecții respiratorii acute, dintre care 84 de cazuri au fost reprezentate de persoane care au avut nevoie de internare. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la grupa de vârstă 5-14 ani (564, cu 20 internări). Raportul de monitorizare a infecțiilor respiratorii a mai înregistrat 380 cazuri de pneumonii, dintre care 101 cazuri au fost reprezentate de persoane care au avut nevoie de internare. Cele mai multe cazuri de pneumonii au fost înregistrate la grupa de vârstă 5-14 de ani, unde au fost înregistrate 104 de cazuri cu 24 internări.
    Tratamentul pentru gripă este reprezentat de antivirale și nu de antibiotic. Șefa secției Boli Infecțioase a Spitalului Județean „Sfântul Pantelimon” Focșani, medic primar boli infecțioase, dr. Mădălina Vasilache ne-a confirmat faptul că mai mulți vrânceni au ajuns la spital în ultima perioadă, prezentând semne clinice de gripă.
    „Am avut foarte mulți pacienți la consultație, cu semne clinice de gripă, atât tineri cât și vârstnici. Gripa de tip B nu este diferită față de alte gripe, toate gripele sunt aproximativ la fel. Gripa diferă însă de celelalte viroze. Lumea nu înțelege că gripa este tot o viroză și vin la noi pacienți care întreabă cum este posibil să nu se simtă bine, dacă au luat două zile antibiotic și nu le trece febra, ba chiar le mai dă și alte stări, cum ar fi greața, antibioticul respectiv. Gripa este viroza cel mai greu de suportat, pentru că febra este foarte mare și este caracterizată cu sindrom algic, adică durere, durere de cap, durere de mușchi, de oase și stare de astenie, nevoia de a sta la pat. Debutul este brusc, în plină sănătate, incubația este în medie de 1-4 zile, deci este o incubație scurtă. Persoana de multe ori nici nu știe cum a căpătat-o, fie s-a întâlnit cu cineva bolnav într-un spațiu închis, bolnavul a tușit sau a strănutat, nevaccinat fiind, contactul capătă imediat gripa. Durata este de 5-7 zile, fiind mai lungă comparativ cu celelalte viroze.
    În prima fază, de la debutul bolii, trebuie pus un diagnostic. Dacă persoana nu-și poate recunoaște singură simptomele, trebuie să meargă la un medic și trebuie izolată, trebuie să stea acasă, sau în spital, dacă este formă severă. Există tratament antigripal (antiviral), care distruge virusul și din câte am înțeles farmaciile din oraș nu îl au la momentul acesta. Antiviralul este oricum o descoperire recentă, înainte gripa se trata cu paracetamol, aspirină, vitamina C, apă cu sare și ceaiuri calde. Toate persoanele ajunse la noi cu simptome de gripă erau nevaccinate. La noi în județ până în prezent nu sunt motive de îngrijorare, nu am avut cazuri severe, sper să nu ajungă gripa în Hematologie și Oncologie, presupun că bolnavii cu risc s-au vaccinat, pentru că toți cei care au ajuns la noi până acum erau fără boli care să ducă la scăderea sistemului imunitar”
, spune dr. Mădălina Vasilache.
    Persoanele care nu s-au vaccinat antigripal până la această dată și nu au contractat acest tip de viroză, se mai pot vaccina încă la medicul de familie.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarateFLASH NEWS NATIONAL
30
33
5
2
34
19

Extragerea noroc:  5130775

Harta Focsani
   

Social

Copii vânduţi pe geam și nume schimbate pentru a scăpa de demonii bolilor
    Aţi auzit de copiii vânduţi pe geam sau cumpăraţi, scăpând în acest fel de o boală chinuitoare? Aţi auzit de familii care schimbau numele copiilor pentru a le vindeca toate problemele de sănătate?

POZA ZILEI

Să nu ne udăm la picioare

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost