Sex şi iubire. Lectură de week-end cu Indira Fazul
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Sex şi iubire. Lectură de week-end cu Indira Fazul
 Sex şi iubire. Lectură de week-end cu Indira Fazul
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

    Soarele strălucea atât de tare încât ţineam ochii mijiţi mai mereu, aşa că totul părea, cred, altfel decât era. Vasile venise cu partidul pe litoral. Era din Timişoara. Avea ochii verzi-albaştri precum Marea Neagră, pielea bronzată şi dinţii albi. Avea un prieten pe care nu-mi amintesc cum îl chema, dar ştiu că avea părul creţ, aceeaşi piele bronzată şi aceiaşi ochi verzi-albaştri.
    Stăteam la terasele din Costineşti şi mă uitam la mesele din lemn zgâriate de vreme şi de turişti, de nisip, de ploaie, de infinita putere a mării ce macină oameni şi lucruri. Ne târam apoi spre mare ca să ne binecuvânteze cu răcoarea ei, cu valurile pe care săltam ca nişte delfini tineri ce eram.
Mergeam la întâlnirile de partid (între timp dispărut de pe scena politicului) în slipi şi papuci de plajă, ascultând fără să auzim cuvintele unor domni la cămaşă şi cravată. Plecam apoi căutând nisipul precum însetatul apa şi ne lăsam jupuiţi de el, într-o euforie pe care doar cei dependenţi de mare o simt.
    Într-o noapte am plecat împreună căutând răsăritul printre stelele încăpăţânate. Îmi aduc aminte de o stâncă de culoarea şi textura cărămizii, apoi de soarele ce apărea între picioarele mele. Vasile a fost primul bărbat din viaţa mea. Pieptul lui era tânăr, tare, inima îi bătea cu putere, iar eu mă uitam cum lumina cucereşte marea şi mă simţeam zeiţă, stăpână a apelor şi cerurilor, a pământului pe care el mă iubea şi nu credea, când îi spuneam, că e primul.
    Ne-am ridicat apoi şi ne-am uitat la culorile orizontului, eu spunându-mi că nu-l voi uita niciodată, el întorcând din când în când privirea spre mine şi spunându-mi că sunt „atât de frumoasă“.
Am găsit apoi covrigi şi lapte acru, un mic dejun pe care l-am înfulecat tot acolo, pe plajă, mai flămândă ca niciodată, lupoaică tânără, în braţele lui, înfăşuraţi într-o pătură care nu ştiu de unde apăruse, probabil uitată de alţii.
    Ştiam că acele momente îmi vor rămâne veşnic în amintire, vedeam devenirea mea ca femeie, trăiam într-un matriarhat ce dărâmase ordinea de până atunci a lucrurilor.
    Vacanţa părea lungă cât un secol, iar după amiezile se scurgeau mai leneş ca mierea. În căsuţa din lemn în care stăteam era prea cald ca să respir, dar nu prea cald ca să mă întreb: ce gust are prietenul lui?

(Va urma)

 

 

1 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
  • Din ciclul "pentru cititorii nostri care asteapta cu nerabdare amnistia..." Ne mai si lasati fara raspuns la intrebarea "oare de unde l-o fi gustat domnisoara pe prietenul colegului de partid?" Voi sunteti sanatosi la cap?

    DE Loredana Groza, postat pe 16-02-2014, la 22:50

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost