„Puteţi primi indemnizaţie pentru creşterea copilului”

0
23349


Astăzi, Curierul juridic tratează soli-citarea doamnei Mihaela D. din Focșani

Doamna Mihaela D., din municipiul Focșani, ne-a scris pe adresa redacției și ne-a spus despre situația cu care se confruntă. Astfel, dumneaei plătește de mai bine de 12 luni impozitele și contribuțiile aferente veniturilor lunare înscrise în cartea de muncă la casa de pensii, iar luna aceasta urmează să devină mămică. Ne întreabă dacă are dreptul la indemnizația pentru creșterea copilului.
Răspuns: Doamnă Mihaela D., conform normelor legale în vigoare, beneficiază de indemnizație pentru creșterea copilului persoanele care, în anul anterior datei de naștere a copilului, au realizat 12 luni venituri supuse impozitului pe venit. Indemnizația se acordă în baza următoarelor documente: actul de identitate al solicitantului, certifica-tul de naștere al copilului, adeverință eliberată de angajator, din care să rezulte îndeplinirea condițiilor, adeverință eliberată de plătitorul indemnizației de maternitate, din care să reiasă ultima zi de concediu de maternitate, declarații pe propria răspundere că solicitantul nu beneficiază în același timp de indemnizație de maternitate și că celălalt părinte natural nu beneficiază de aceleași drepturi. De asemenea, vă mai trebuie dovadă din care rezultă că solicitantul se află în concediu pentru creșterea copilului și declarație pe proprie răspundere că solicitantul realizează venituri profesionale supuse impozitului pe venit.

Așteptăm scrisorile dvs. pe adresele: „Monitorul de Vrancea”, Focșani, str. Bucegi nr. 21 sau redactie@monitorulvn.ro, cu specificația: „Cu-rier juridic”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here