„Puteţi primi indemnizaţie pentru creşterea copilului”
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
„Puteţi primi indemnizaţie pentru creşterea copilului”
„Puteţi primi indemnizaţie pentru creşterea copilului”
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Astăzi, Curierul juridic tratează soli-citarea doamnei Mihaela D. din Focşani

Doamna Mihaela D., din municipiul Focşani, ne-a scris pe adresa redacţiei şi ne-a spus despre situaţia cu care se confruntă. Astfel, dumneaei plăteşte de mai bine de 12 luni impozitele şi contribuţiile aferente veniturilor lunare înscrise în cartea de muncă la casa de pensii, iar luna aceasta urmează să devină mămică. Ne întreabă dacă are dreptul la indemnizaţia pentru creşterea copilului.
Răspuns: Doamnă Mihaela D., conform normelor legale în vigoare, beneficiază de indemnizaţie pentru creşterea copilului persoanele care, în anul anterior datei de naştere a copilului, au realizat 12 luni venituri supuse impozitului pe venit. Indemnizaţia se acordă în baza următoarelor documente: actul de identitate al solicitantului, certifica-tul de naştere al copilului, adeverinţă eliberată de angajator, din care să rezulte îndeplinirea condiţiilor, adeverinţă eliberată de plătitorul indemnizaţiei de maternitate, din care să reiasă ultima zi de concediu de maternitate, declaraţii pe propria răspundere că solicitantul nu beneficiază în acelaşi timp de indemnizaţie de maternitate şi că celălalt părinte natural nu beneficiază de aceleaşi drepturi. De asemenea, vă mai trebuie dovadă din care rezultă că solicitantul se află în concediu pentru creşterea copilului şi declaraţie pe proprie răspundere că solicitantul realizează venituri profesionale supuse impozitului pe venit.


Aşteptăm scrisorile dvs. pe adresele: „Monitorul de Vrancea“, Focşani, str. Bucegi nr. 21 sau redactie@monitorulvn.ro, cu specificaţia: „Cu-rier juridic“.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate

FLASH NEWS NATIONAL21
30
39
46
3
9

Extragerea noroc:  6499556

Harta Focsani
   

Actualitatea

Codul portocaliu de vreme rea a trimis elevii acasă
Cursurile unităților de învățământ au fost suspendate miercuri, 20 septembrie a.c., cu începere de la ora 15.00, prin hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea.

POZA ZILEI

Vegan :)

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Unde veți petrece vacanța de vară?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost