„Puteţi negocia cu societatea de leasing continuarea relaţiei contractuale”
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
„Puteţi negocia cu societatea de leasing continuarea relaţiei contractuale”
„Puteţi negocia cu societatea de leasing continuarea relaţiei contractuale”
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Astăzi “Curierul juridic” tratează soli-citarea domnului Florin B. din municipiul Focşani

Domnul Florin B., din municipiul Focşani, ne-a scris pe adresa redacţiei şi ne-a solicitat sprijinul. Dumnealui deţine o maşină achiziţionată în leasing pe firmă. În momentul achi-ziţiei firma mergea bine şi îşi putea permite să plătească ratele de leasing. Între timp situaţia s-a schimbat, iar acum înre-gistrează o restanţă destul de mare. Dumnealui ne spune că ar dori să continue relaţia contractuală şi să îşi achite ratele scadente şi cele ulterioare, însă ar dori o reeşalonare a plăţilor şi o altă dată de scadenţă lunară. De asemenea, în ipoteza în care nu va mai putea plăti, dumnealui ar dori să înceteze pe cale amiabilă contractul de leasing, fără însă să plătească despăgubiri sau alte cheltuieli. De asemenea, dumnealui ne mai întreabă dacă ar putea prelua cineva ratele de leasing.
Răspuns: Domnule Florin B., pentru soluţionarea situaţiei dvs. trebuie să citiţi cu atenţie contractul de leasing, mai ales clauzele referitoare la utilizatori. În general, firmele de leasing au produse de leasing diferite, unele create pentru achiziţia de autoturisme pentru uzul unei firme, de exemplu, şi alte produse destinate maşinilor de taximetrie sau de închirieri. Oricum, în cazul contractului de leasing, nu dumneavoastră sunteţi proprietarul de drept al maşinii, ci firma de leasing cu care aveţi contractul. Prin urmare, trebuie să purtaţi discuţii cu reprezentanţii acesteia în vederea obţinerii acordului lor şi a condiţiilor pe care le solicită. Astfel, pentru o eventuală rescadenţare şi reeşalonare a plăţilor este necesar să obţineţi acceptul societăţii de leasing şi să încheiaţi un act adiţional la contract. În practică s-au întâlnit cazuri în care societatea de leasing a renunţat la peste 80% din cuantumul penalităţilor în schimbul plăţii integrale a ratelor scadente şi a continuării relaţiei comerciale. În cazul în care nu mai puteţi plăti ratele, societăţile de leasing percep o serie de penalităţi, însă puteţi pune în discuţie cuantumul acestora în instanţa de judecată.

Aşteptăm scrisorile dvs. pe adresele: „Monitorul de Vrancea“, Focşani, str. Bucegi nr. 21 sau redactie@monitorulvn.ro, cu specificaţia: „Curier juridic“.
 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost