“Puteţi funcţiona ca PFA”
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
“Puteţi funcţiona ca PFA”
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Astăzi, „Curierul juridic” vă prezintă solicitările domnilor Ionel G. şi Marian F. din municipiul Focşani

Domnul Ionel G., din municipiul Focşani, ne-a scris pe adresa redacţiei rugându-ne să îi comunicăm cîteva informaţii despre cum poate să se înregistreze ca persoană fizică auto-rizată.
Răspuns: Domnule Ionel G., pentru a funcţiona ca persoană fizică autorizată (PFA) aveţi nevoie de copie de pe actul de identitate, o copie a actului de proprietate a spaţiului unde va fi sediul social, contractul de comodat în original, acordul asociaţiei de proprietari ( unde este cazul ), certificat de atestare fiscală de la primărie, documente care atestă calificarea dvs. în domeniul în care urmează să funcţionaţi, procură notarială şi specimen de semnătură. În cazul persoanelor fizice autorizate veţi plăti un impozit pe venit de 16%, iniţial la suma din declaraţia de impunere privind venitul anticipat, iar apoi urmând regularizarea în cazul sistemului de impunere pe ve-nitul real.
Domnul Marian F., din municipiul Focşani, ne-a scris pe adresa redacţiei şi ne-a solicitat informaţii despre cum se face comunicarea unei hotărîri judecătoreşti şi cum pot fi obţinute cheltuielile de judecată. Dumnealui ne-a spus că a fost parte într-un dosar, dar că nu a primit încă hotărîrea judecătorească.
Răspuns: Domnule Marian F., grefierul tehnodactilografiază sentinţa în baza motivării redactate de judecătorul redactor şi o comunică părţilor. Prin regulamentul de ordine interioară, judecătorul are, de principiu, 30 de zile, pentru a redacta motivele hotărîrii date. Cheltuielile de judecată nu se acordă din oficiu, ci numai la cerere, astfel că dacă aţi cîştigat procesul şi aţi efectuat cheltuieli, trebuie să le solicitaţi. Cheltuielile de judecată cuprind taxele judiciare de timbru, timbrul judiciar, onorariile avocaţilor şi experţilor, cheltuielile pentru deplasarea părţilor şi martorilor la instanţă, precum şi orice alte cheltuieli pe care partea care a cîştigat procesul va dovedi că le-a făcut. Instanţele comunică, din oficiu toate hotărîrile care pot fi atacate de părţi cu apel sau cu recurs. De asemenea, se comunică şi hotărîrile irevocabile.

Aşteptăm scrisorile dvs. pe adresele: „Monitorul de Vrancea“, Focşani, str. Bucegi nr. 21 sau redactie@monitorulvn.ro, cu specificaţia: „Curier juridic“.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost