“Puteţi formula plângere dacă vă nemulţumeşte soluţia organului de urmărire penală”
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
“Puteţi formula plângere dacă vă nemulţumeşte soluţia organului de urmărire penală”
Voteaza :

Articolul a primit 6 voturi

Astăzi, „Curierul juridic” vă prezintă soli-citarea domnului Relu B. din Vulturu


Domnul Relu B., din comuna Vulturu, ne-a scris pe adresa redacţiei şi ne-a spus despre problemele cu care se confruntă. Dînsul spune că în data de 17.12.2008 ar fi fost bătut de către un consătean, iar în urma acestui fapt ar fi rămas cu grave probleme de sănătate, fiindu-i afectate mâna şi piciorul drept, precum şi dureri de coloană şi de cap. Acesta ne-a mai scris că la aproximativ un an de zile de la incident, ar fi fost din nou bătut, de data aceasta de către cumnatul celui care-l bătuse în 2008, însă, acum nu ar fi avut nevoie de îngrijiri me-dicale. Domnul Relu B. susţine că în timp ce a mers la postul de poliţie pentru a reclama faptele ar fi venit cu maşina prima persoană care l-ar fi bătut şi s-ar fi petrecut un nou incident cu violenţă. Domnul Relu B. ne indică numărul unui dosar penal înregistrat la Parchet şi se arată nemulţumit de faptul că nu mai ştie nimic de soarta acestuia. Ne cere sprijinul.
Răspuns: Domnule Relu B., potrivit prevederilor le-gislative în vigoare, noi nu avem cum să intervenim în vreun fel în desfăşurarea unui proces penal, în toate fazele acestuia, inclusiv în faza actelor premergătoare sau a urmăririi penale. În schimb, dumneavoastră, în calitate de persoană vătămată, aveţi dreptul de a formula cereri către Parchet prin care să solicitaţi să vi se comunice care este stadiul soluţionării plângerii dvs. De asemenea, puteţi solicita ca, în cazul în care s-a dat o soluţie în acest dosar, să vi se comunice, urmând a uza de căile prevăzute de Codul de procedură penală. Astfel, în cazul în care s-a dispus neînceperea urmăririi penale sau scoaterea de sub urmărire penală, puteţi formula plângere împotriva procurorului, în termen de 20 de zile, la prim-procurorul Parchetului unde este înregistrat dosarul. Ulterior, dacă soluţia prim-procurorului vă nemulţumeşte vă puteţi adresa instanţei de judecată cu o plângere în temeiul art. 278 indice 1 Cod procedură penală. În cazul în care se dispune trimiterea în judecată, procesul penal îşi va urma cursul în faţa instanţei de judecată. Vă recomandăm să apelaţi la serviciile unui avocat care să vă sprijine în demersurile dvs.

Aşteptăm scrisorile dvs. pe adresele: „Monitorul de Vrancea“, Focşani, str. Bucegi nr. 21 sau redactie@monitorulvn.ro, cu specificaţia: „Curier juridic“.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost