„Puteţi depune o nouă cerere pentru concediul de creştere a copilului”
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
„Puteţi depune o nouă cerere pentru concediul de creştere a copilului”
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Astăzi, „Curierul juridic” tratează cazurile doamnei Popovici D. şi domnului Ionescu T. din municipiul Focşani.

Domnul Ionescu T., din municipiul Focşani, ne-a scris pe adresa redacţiei şi ne-a solicitat sprijinul. Dumnealui ne-a scris că tatăl său este pensionat de mai mult timp cu gradul II de invaliditate, însă situaţia acestuia s-a agravat, astfel că s-ar impune încadrarea în gradul I de handicap. Domnul Ionescu ne întreabă cum ar putea să procedeze pentru a reuşi să facă această modificare în privinţa tatălui său.
Răspuns: Domnule Ionescu T., pentru soluţionarea situaţiei tatălui dvs. trebuie să fie efectuată o revizuire medicală. Aceasta se poate face la cererea pensio-narului în cauză, atât în cazul în care starea sănătăţii s-a îmbunătăţit cât şi în cazul în care starea sănătăţii s-a înrăutăţit, agravându-se. Pentru realizarea acestui lucru, trebuie să faceţi demersuri la medicul expert din cadrul cabinetului de expertiză me-dicală din cadrul casei teritoriale de pensii de care aparţine tatăl dvs., în conformitate cu prevederile art. 78 alin 5. din Legea nr. 263/2010.

Doamna Popovici D., din municipiul Focşani, ne-a scris pe adresa redacţiei şi ne-a solicitat să-i comunicăm o serie de informaţii legate de o problemă care o preocupă în prezent. Astfel, dânsa ne-a scris că a născut în luna aprilie a anului trecut, iar în prezent se află în concediu pentru îngrijirea copilului, însă, este din nou gravidă, urmând să nască în luna august a anului curent. Doamna Popovici doreşte să afle când anume trebuie să anunţe societatea la care lucrează şi dacă poate să îşi prelungească concediul de creştere a copilului.
Răspuns: Doamnă Popovici D., puteţi depune o nouă cerere pentru concediul de creştere al celui de-al doilea copil de până la un an, cu 60 de zile înainte ca primul copil să împlinească vîrsta de un an de zile. De asemenea, puteţi depune această cerere şi cu maximum 30 de zile după această dată. În cazul depăşirii termenului de mai sus, drepturile vor fi acordate de la data depunerii cererii, după cum se arată în OUG nr. 111/2010 privind conce-diul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor.

Aşteptăm scrisorile dvs., pe adresa redacţiei „Monitorul de Vrancea“ sau pe e-mail redactie@monitorulvn.ro, cu specificaţia: „Curier juridic“.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

9
37
41
33
47
25

Extragerea noroc:  9241145

Harta Focsani
   

Social

Comisarul șef de poliție Mirela Chiriac: „Am văzut o stea căzând în Siret, am început să plângem și am spus «Tomiță nu mai e...»”
    Comisar-șef Mirela Chiriac, șef Centru Operațional din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vrancea, se numără printre primele femei din poliția vrânceană, de după 1989.

POZA ZILEI

Primele două zile de primăvară la Focșani

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost