“Pentru veniturile ocazionale, în afara salariului, din drepturi de autor şi drepturi conexe nu plătiţi asigurări sociale şi şomaj”
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
“Pentru veniturile ocazionale, în afara salariului, din drepturi de autor şi drepturi conexe nu plătiţi asigurări sociale şi şomaj”
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

Astăzi, „Curierul juridic” vă prezintă solicitarea domnului Costel P. din Focşani


Domnul Costel P., din municipiul Focşani, ne-a scris pe adresa redacţiei şi ne-a spus despre faptul că este angajat la o societate de stat care îi plăteşte toate obligaţiile către bugetul de stat, potrivit legii. În urmă cu aproximativ doi ani, domnul Costel P. şi-a început şi o activitate profesională devenind şi persoană fizică autorizată. În anul 2010, însă, acesta nu a avut încheiat niciun contract de prestări servicii în domeniu şi nici nu a avut venituri ca PFA. Domnul Costel P. doreşte să afle dacă trebuie să depună sau nu declaraţiile pentru pensii, şomaj şi sănătate, în aceste condiţii, el fiind cu plata la zi în ceea ce priveşte impozitele pe venit.
Răspuns: Domnule Costel P., potrivit prevederilor le-gislative în vigoare, persoanele fizice şi persoanele fizice autorizate care desfăşoară activităţi independente datorează contribuţiile individuale de asigurări sociale şi asigurări pentru şomaj, calculate la veniturile rezultate din activităţi profesionale desfăşurate în baza contractelor sau convenţiilor încheiate potrivit Codului civil. De asemenea, persoanele care realizează, cu caracter de regularitate, pe lângă veniturile de natură salarială şi venituri de natură profesională obţinute din drepturi de autor şi drepturi conexe datorează contribuţiile individuale şi pentru aceste venituri de natură profesio-nală. În situaţia în care, în mod ocazional, realizaţi, pe lângă veniturile de natură salarială, şi venituri de natură profesională obţinute din drepturi de autor şi drepturi conexe nu datoraţi contribuţiile individuale şi pentru aceste venituri de natură profesio-nală. Baza lunară de calcul la care se datorează contribuţiile de asigurări sociale şi pentru şomaj nu poate depăşi în cursul unei luni calendaristice echivalentul a de cinci ori salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asi-gurărilor sociale de stat şi aprobat prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

Aşteptăm scrisorile dvs. pe adresele: „Monitorul de Vrancea“, Focşani, str. Bucegi nr. 21 sau redactie@monitorulvn.ro, cu specificaţia: „Curier juridic“.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost