„O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții“, spectacol jucat la Panciu și Focșani de Trupa de Teatru ”Protha”
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
„O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții“, spectacol jucat la Panciu și Focșani de Trupa de Teatru ”Protha”
„O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții“, spectacol jucat la Panciu și Focșani de Trupa de Teatru ”Protha”
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Casa Orășenească de Cultură „Mihai Eminescu“ din Panciu găzduiește, duminică, începând cu ora 17.00, spectacolul „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții“, de Mark Haddon, pus în scenă de Trupa de Teatru „Protha“, în regia lui Cătălin Sfîrloagă. Evenimentul, organizat de Primăria Orașului Panciu, Casa de Cultură „Mihai Eminescu“ Panciu și Liceul Teoretic „Ioan Slavici“ Panciu, este dedicat Zilei Mondiale a Teatrului, sărbătorită anual pe data de 27 martie. „Pe data de 27 martie, comunitatea internaţională, artişti şi public deopotrivă, celebrează Ziua Mondială a Teatrului. Este un eveniment anual, marcat prin spectacole și concerte, în care publicul are ocazia de a se întâlni cu artiștii preferați. Anul acesta, de Ziua Mondială a Teatrului, propunem publicului păncean o reîntâlnire cu Trupa «Protha», care va pune în scenă un spectacol de excepție: «O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții», de Mark Haddon, în regia lui Cătălin Sfîrloagă. Reprezentația a primit Marele Premiu al Festivalului Internațional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic“ - Ediția a VI-a, Fălticeni - 2016 și Premiul I al Festivalului Național de Teatru pentru Liceeni „Mangalia Art“ - Ediția a VII-a, 2016“, a precizat primarul Iulian Nica. Din distribuție fac parte: Andrei Gheoca, Eduard Crucianu, Bianca Carabă, Georgiana Cociorbă, Valentina Mănăilă, Robert Grigoraș, Raluca Isac, Diana Apostu, Ella Tătaru, Alexandru Stan, Bogdan Alban, George Cristea, Ionuț Popa, Diana Dragnea și Ștefan Drăgan.
    De asemenea, cu scopul de a conștientiza gravitatea autismului, Trupa de Teatru ”Protha” va prezenta sâmbătă, 1 aprilie 2017, de la ora 17.00, piesa de teatru ”O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții”. Evenimentul va avea loc pe scena Ateneului Popular ”Maior Gh. Pastia”, Focșani, accesul fiind liber. Protha este o trupă de teatru de elevi și a obținut deja ”Marele Premiu” cu piesa ”O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții” la prestigiosul Festival Internațional de Teatru pentru Tineret ”Gr. V. Birlic”, Fălticeni, dar și Premiul I la Festivalul ”Mangalia Art”.
De asemenea, spectacolul a fost selectat să participe la ”Eclairs de Scène- Festival International de Théâtre”, care va avea loc în perioada 29 mai – 4 iunie 2017 în Toulouse, Franța. Poate că nu este lipsit de importanță faptul că piesa adaptată după Mark Haddon va fi jucată la Toulouse în limba română căci, așa cum zice regizorul Cătălin Sfîrloagă  - fondatorul trupei de teatru - ”O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții” este un spectacol despre încredere și dragoste, despre provocări și reușite.
    Christopher este un băiat special de 15 ani cu sindromul Asperger. Christopher nu gândește, el calculează. Misterul uciderii lui Wellington, câinele vecinei sale, reprezintă impulsul de care el are nevoie pentru a-și face curaj să poată face diferite activități ieșite din comun pentru el: de la vorbitul cu vecinii până la plecarea sa la Londra de unul singur. Povestea se complică atunci când tatăl băiatului îi interzice să mai cerceteze și îi ia cartea cu toate notițele și informațiile culese de la vecini. Căutându-și cartea, Christopher dă peste un teanc de scrisori de la cineva neașteptat. Asta, dar și descoperirea ucigașului lui Wellington îl forțează pe Christopher să plece la Londra pe ascuns. Romanul lui Mark Haddon este o poveste universală în care te regăsești indiferent de vârstă. Evenimentul se derulează sub genericul ”Teatru în albastru” și este oferit de grupul de companii Premium Porc Group, fiind organizat de Direcția pentru Cultură Vrancea pe scena Ateneului Popular ”Maior Gh. Pastia”, Focșani, precizează directorul Direcției de Cultură, Victor-Traian Negulescu.


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

4
21
22
27
24
37

Extragerea noroc:  0622278

Harta Focsani
   

Eveniment

Românii, invitați să planteze stejari în Parcul Memoriei Naționale
Vrâncenii în principal, și românii în general, sunt invitați de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, să participe astăzi (sâmbătă), la cea de-a doua campanie de plantare a stejarilor din Parcul Memoriei Naționale, care va avea loc la Mărășești.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost