"Nu ar trebui să fiţi pus la plată"
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
"Nu ar trebui să fiţi pus la plată"
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Astăzi Curierul juridic tratează cazul domnului Voiculeţiu Nicolae din municipiul Focşani.

Domnul Voiculeţiu Nicolae, din municipiul Focşani, ne-a scris pe adresa redacţiei despre o problemă cu care se confruntă. Astfel, domnul Nicolae spune că are centrală termică de apartament de ceva vreme, însă a avut surpriza să constate că pe luna noiembrie 2010 a fost pus la plata energiei termice pentru încălzire. Dînsul ne-a spus că prin apartamentul său nu trece nicio ţeavă de căldură sau apă caldă menajeră din sistemul centralizat aparţinând Enet. De asemenea, pe casa scării nu există niciun fel de ţevi ori calorifere pentru încălzire. În plus, la subsolul blocului nu există decât un gigacalorimetru nu şi un alt aparat care să înregistreze eventualele pierderi, iar acesta nu are vreun contract cu societatea de furnizare a energiei termice. Ne întreabă ce trebuie să facă.

Răspuns: Domnule Voiculeţiu Nicolae, în mod normal  nu ar fi trebuit să fiţi pus la plată pentru energie termică deoarece dvs. sunteţi debranşat de la sistemul centralizat de încălzire şi, în plus, prin apartamentul dvs. nu trec niciun fel de ţevi aparţinînd Enet. De asemenea, din cele scrise de dvs. rezultă că nici pe casa scării, adică în spaţiul comun de folosinţă, nu există astfel de ţevi sau calorifere care să furnizeze căldură în acel loc. În cazul în care, plata întreţinerii se face la administrator, este necesar să vă adresaţi în scris acestuia, relatînd toate aceste aspecte şi solicitîndu-i să revină asupra obligării dvs. la plată. E posibil să fi fost  o omisiune din partea acestuia sau o scăpare. Dacă veţi plăti suma de bani, aceasta se va storna în contul facturilor viitoare. În ipoteza în care factura a fost emisă de Enet, pe lîngă sesizarea pe care o faceţi la administrator, trebuie să formulaţi o cerere scrisă şi către această din urmă societate comercială, deoarece încasarea acestor bani apare ca o îmbogăţire fără justă cauză pentru aceştia din moment ce dvs. nu aţi beneficiat de vreun serviciu furnizat de ei. De asemenea, este important să verificaţi dacă dvs. figuraţi la Enet ca debranşat cu centrală termică sau nu (în mod normal, după montarea centralei termice şi a contorului individual de măsurare a consumului de gaze naturale, ar fi trebuit ca la apartamentul dvs. să vină un reprezentant al Enet care să verifice dacă sunteţi debranşat şi să facă procesul-verbal final privind debranşarea ). În cazul în care nu veţi obţine o soluţionare favorabilă vă puteţi adresa OPC sau instanţei de judecată.

Aşteptăm scrisorile dvs. pe adresele: „Monitorul de Vrancea“, Focşani, str. Bucegi nr. 21 sau redactie@monitorulvn.ro, cu specificaţia: „Curier juridic“.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost