"Netta-mania" cucerește Israelul după Eurovision 2018
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
"Netta-mania" cucerește Israelul după Eurovision 2018
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

"Netta-mania", care a cuprins Israelul duminică, după victoria cântăreţei Netta Barzilai la Eurovision 2018, este un fenomen care se manifestă în întreaga ţară, de la reţelele de socializare la pieţele publice din Ierusalim şi până la Consiliul de Miniştri, informează AFP. Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a mimat mişcările aripilor unor găini în faţa camerelor de filmat înainte de reuniunea cabinetului său, imitând gesturile făcute de artista israeliană pe scenă în timpul evoluţiei sale de la Lisabona.
Cântecul ei, "Toy", inspirat de spiritul campaniei #MeToo, a fost interpretat în timpul marşului prin care mii de israelieni au celebrat ocuparea Ierusalimului de Est de către armata acestei ţări în 1967 şi care au cerut reunificarea oraşului. În cadrul acestei "Netta mania", potrivit cotidianului Maariv, victoria obţinută de această cântăreaţă israeliană de 25 de ani, necunoscută până la calificarea sa pentru a reprezenta Israelul în concursul Eurovision, a generat un val de omagii şi de parodii în spaţiul online. O imagine prelucrată în Photoshop îl prezintă pe prim-ministrul israelian purtând două codiţe împletite, coafură purtată sâmbătă de artista israeliană în timpul finalei acestui concurs muzical.
Un alt montaj a deturnat în beneficiul Nettei Barzilai faimoasele afişe "Yes We Can" ("Da, putem") folosite de Barack Obama în timpul campaniei prezidenţiale din 2008. Acel slogan celebru a fost înlocuită cu "Yes Chicken" ("Da, pui"), care în limba engleză sună aproape ca "Yes She Can" ("Da, ea poate"). O altă glumă îl vizează pe preşedintele american Donald Trump şi ţinuta extravagantă purtată de Netta Barzilai sâmbătă seară în finala Eurovision 2018. "I'm Not Your Toy" ("Nu sunt jucăria ta"), spune Trump, folosind cuvintele din piesa israeliană, adresându-se unui mollah iranian - referite la tensiunile în creştere dintre Israel şi Iran.
Israelul era cuprins de o veritabilă euforie naţională cu o zi înainte de inaugurarea ambasadei americane la Ierusalim, concretizând recunoaşterea de către Statele Unite a acestui oraş drept capitală a ţării, iar Netta Barzilai şi-a sporit popularitatea graţie cuvintelor pronunţate la câteva secunde după victoria ei de la Lisabona. "Anul viitor, la Ierusalim", a declarat ea, făcând o referire la faptul că următoarea ediţie a concursului Eurovision, în urma victoriei sale, va avea loc în 2019 în Israel.

Continuarea pe https://bit.ly/2rIL1OP


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

1
14
38
47
33
7

Extragerea noroc:  7918147

Harta Focsani
   

Actualitatea

VIDEO si GALERIE FOTO: Șoferi și motocicliști! Polițiștii acționează zi și noapte cu noul radar mobil cu laser integrat
    Polițiștii Serviciului Rutier Vrancea au pus în funcțiune de ieri un aparat de radar mobil cu laser integrat și cameră video digitală de înaltă fidelitate. Cinemometrul LTI 20-20 TruCAM este cel mai performant apărat de măsurare a vitezei.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost