„Monumente istorice în Focșani”, expoziţie foto-documentară la Ateneu
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
„Monumente istorice în Focșani”, expoziţie foto-documentară la Ateneu
„Monumente istorice în Focșani”, expoziţie foto-documentară la Ateneu
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

    Ateneul Popular „Mr.Gh.Pastia” vă invită să vizionaţi în perioada 17-30 aprilie 2018, în foaierul clădirii, expoziţia foto-documentară „Monumente istorice în Focșani”, realizată cu ocazia aniversării Zilei Internaţionale a Monumentelor şi Siturilor Istorice. Anual, la 18 aprilie, se marchează, începând cu 1983, Ziua Internaţională a Monumentelor şi  Siturilor, la propunerea ICOMOS - Comitetul Internaţional al Monumentelor şi Siturilor, aprobată de Conferinţa Generale UNESCO. Această aniversare oferă posibilitatea conştientizării publicului cu privire la patrimoniul monumentelor şi siturilor la nivel naţional şi mondial, precum şi a vulnerabilităţii acestuia, dar şi asupra eforturilor necesare protecţiei şi conservării sale. La 18 aprilie 1982, cu ocazia unui simpozion organizat de ICOMOS Tunisia, a fost sugerată ideea de a se stabili o zi pentru a sărbători diversitatea patrimoniului din întreaga lume. Pornind de la această idee a fost stabilită Ziua Internaţională a Monumentelor şi  Siturilor, proiect aprobat de Comitetul executiv al organizaţiei.
     Conferinţa Generală a UNESCO a adoptat o Rezoluţie în acest sens în cadrul sesiunii sale din 22 noiembrie 1983, recomandând statelor membre să examineze posibilitatea de a declara ziua de 18 aprilie ca Zi Internaţională a Monumentelor şi  Siturilor. În timp ce, mai multe ţări şi regiuni au stabilit ca zi a patrimoniului - Ziua europeană a patrimoniului, sărbătorită în fiecare an în septembrie - Ziua Internaţională a Monumentelor şi  Siturilor a reprezentat o oportunitate pentru toate Comitetele Naţionale ICOMOS de a susţine cauza lor împreună, în aceeaşi zi. În fiecare an organizaţia de specialitate de pe lângă UNESCO – Consiliul internaţional al monumentelor şi siturilor (ICOMOS) propune un generic pentru Ziua Internaţională a Monumentelor şi Siturilor Istorice. În 2018, tema este „Zestre pentru generaţii”.

Manager,
Valentin Gheorghiţă

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

4
21
22
27
24
37

Extragerea noroc:  0622278

Harta Focsani
   

Infracţional

DETALII ÎNGROZITOARE! Trei băieți minori, VIOLAȚI și AGRESAȚI SEXUAL de propriul tată; pe unul dintre ei l-a obligat să se uite la filme porno
    Trei copii, cel mai mare având aproximativ 11 ani, au trecut prin chinuri groaznice vreme de aproximativ un an, chinuri la care au fost supuşi chiar de tatăl lor, un bărbat în vârstă de 38 de ani.

POZA ZILEI

Peisaj de prin munții Vrancei...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost