„Magia nu apare din mintea regizorului, ci din inimile actorilor” (James Cameron)
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
„Magia nu apare din mintea regizorului, ci din inimile actorilor” (James Cameron)
„Magia nu apare din mintea regizorului, ci din inimile actorilor” (James Cameron)
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

Acesta a fost motto-ul activităţii de astăzi, 27 Martie 2017, în care elevii clasei a IV-a C ai Şcolii Gimnaziale „Anghel Saligny” Focşani, împreună cu părinţii - care au intrat în jocul organizatorilor - au desfăşurat activitatea „Dulceaţă din suflet pentru... suflet”.
    Împletind secvenţe din celebrele basme studiate în anii copilăriei cu teatrul modern, copiii au pătruns în lumea minunată a „măştilor”, dând viaţă personajelor din „Capra cu trei iezi”, „Amintiri din copilărie” (I. Creangă), „Dumbrava minunată” (M. Sadoveanu), „Fetiţa cu chibrituri” (H. Ch. Andersen), „Cenuşăreasa”, „Albă ca Zăpada”, „Scufiţa roşie”, „Hansel şi Grettel” (Fraţii Grimm), „De la Apenini la Anzi” (Edmondo de Amicis), uimindu-şi invitaţii - cadre didactice şi părinţi - cu talentul şi pasiunea lor pentru teatru. Prin rolurile interpretate, copiii au avut ca scop transmiterea unui mesaj de suflet: drumul prin viaţă este mai uşor atunci când mama îţi este alături, fie doar cu un zâmbet. Emoţiile au pus stăpânire pe invitaţi atunci când mămicile au primit „borcănaşul cu dulceaţă de suflet” - ce cuprindea gândurile copiilor pentru cele care le-au dat viaţă.    Nici părinţii nu s-au lăsat mai prejos! Ei şi-au intrat repede în „roluri”, demonstrându-şi abilităţile de recitatori, răspunzând dialogului de suflet prin poeziile şi gândurile dedicate copiilor. Aceştia, foarte mândri şi emoţionaţi, şi-au aplaudat la scenă deschisă părinţii.
    Activitatea, care celebrează Ziua Mondială a Teatrului, marcând cei 55 de ani de existenţă, s-a desfăşurat în cadrul bibliotecii şi a fost coordonată de prof. înv. primar Rodica Vucmanovici şi bibliotecara Liliana Leonte.

Liliana Leonte, Şcoala Gimnazială "Anghel Saligny" Focşani 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

Astăzi și mâine se fac înscrieri în învățământul profesional. Elevii beneficiază de burse și nu dau bac-ul
    Absolvenții de clasa a VIII-a, precum și cei din sesiunile anterioare, care optează să urmeze cursuri în învățământul profesional, au la dispoziție astăzi și mâine să se înscrie la unul dintre liceele din județ care au și clase de învățământ profesional.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost